Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


Святкування Дня сержанта
Роль сержантів у сучасному війську є надзвичайно важливою. Лідерські якості, знання, вміння, особистий приклад і професіоналізм кожного — це неодмінна і одна з найголовніших запорук високої боєздатності та успішного виконання поставлених завдань. З нагоди Дня сержанта начальник Військового інституту бригадний генерал Анатолій Шевченко прив..
[ читати далі ]
18 листопада - День сержанта Збройних Сил України
Сьогодні сержанти відіграють особливу роль у створенні сучасного боєздатного українського війська. Сержантський колектив є основою будь-якого підрозділу та виконує найрізноманітніший спектр завдань — від виховання та навчання особового складу, до виконання бойових завдань, організації та обслуговування техніки, налагодження матеріально-техні..
[ читати далі ]
Курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка беруть участь у Вищій Лізі Чемпіонату України з міні-футболу серед жінок
Жіноча команда КНУ імені Тараса Шевченка, у складі якої грають курсанти ВІКНУ, показали високий рівень майстерності та спортивного духу, перемігши 12.11.2023 команду “AUTO-RIA” м. Одеса з рахунком 7:4. Курсантка Анастасія відзначилася голом у ворота суперників. Це великий успіх для курсантів ВІКНУ, які поєднують навчання зі спортом. ..
[ читати далі ]
У Військовому інституті відбувся випуск офіцерів, що пройшли курси підвищення кваліфікації з питань організації та проведення заходів психологічної роботи з військовослужбовцями ЗС України
Заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення полковник Євген Бойко, начальник кафедри військової психології та педагогіки полковник Наталія Мась, а також офіцери кафедри привітали офіцерський склад та вручили сертифікати про проходження курсів та корисну літературу. «Ви маєте бути прикладом, підтримкою т..
[ читати далі ]
Міжнародна науково-практична конференція «Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє»
Відповідно до Річного плану наукової і науково-технічної діяльності Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка та до Всесвітнього дня науки в ім'я миру та розвитку, у нашому виші відбулась ХІХ Міжнародна науково-практична конференція «Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє». Головна мета проведення конференції поляг..
[ читати далі ]
У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулась донорська акція
День донорської допомоги був організований Центром соціального розвитку КНУ. Курсанти ВІКНУ вкотре прийняли участь у благодійній акції зі здачі донорської крові. Студенти, курсанти та працівники Університету продемонстрували, що небайдужість, свідомий вибір і мотивація можуть бути спрямовані на порятунок чужого життя. Усвідомлюючи реалії в яких м..
[ читати далі ]
До курсантів Військового інституту з мотивуючою лекцією завітала українська рекордсменка, яка підкорила Еверест, Тетяна Яловчак
Пані Тетяна - одна з найпопулярніших спікерок України - мотиваційний тренер, освітянка, волонтер, психолог, еколог. Вона має на своєму рахунку сходження на 7 найвищих вершин усіх континентів, 3 найвищих вершин Великої Британії та найвищого у світі вулкану, подолання вплав протоки Босфор, озера Орта та річки Дніпро. «Моя місія, - каже гостя, -..
[ читати далі ]
Курсанти ВІКНУ взяли участь у Чемпіонаті Києва з гирьового спорту серед закладів вищої освіти
Гирьовий спорт - це не просто піднімання важких гирь, а ціла наука і мистецтво, яке вимагає від спортсменів гармонійного розвитку всіх м’язів, координації рухів, концентрації уваги і сильної волі. Завдяки наполегливій праці над собою кожного курсанта та офіцера та спільній роботі кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і..
[ читати далі ]
У Військовому інституті відбулися змагання на першість з гирьового спорту інституту
Змагання присвячені пам'яті курсанта ВІКНУ молодшого лейтенанта посмертно Яна Шевченка, який віддав своє життя за Україну під час повномасштабного вторгнення. Учасники і гості заходу зібрались, щоб таким чином вшанувати пам'ять молодого військовослужбовця. Він захоплювався гирьовим спортом та мріяв про спортивні досягнення. Напередодні змаг..
[ читати далі ]
У Військовому інституті відбулось урочисте відкриття 4-го набору курсів підвищення кваліфікації з питань військового капеланства Збройних Сил України.
На цьому курсі будуть навчатись і підвищувати свою кваліфікацію близько 30 військових священнослужителів. «Місія капеланського служіння надзвичайно важлива, адже саме ви своєю присутністю поміж військовослужбовців свідчите про цінність для Бога кожної людської душі, кожної особистості», - звернувся до військових Начальник Військового..
[ читати далі ]