Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Міжнародна науково-практична конференція «Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє»

Відповідно до Річного плану наукової і науково-технічної діяльності Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка та до Всесвітнього дня науки в ім'я миру та розвитку, у нашому виші відбулась ХІХ Міжнародна науково-практична конференція «Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє».

 

Головна мета проведення конференції полягає у всебічному обговоренні стану військової освіти і науки, визначенні перспектив їх розвитку, апробації результатів наукових досліджень, організації співробітництва в науковій діяльності та підготовці військових фахівців.

 

- «Наш науковий захід проходить в особливий час. Але навіть під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, ми намагаємось продовжувати традиції, запроваджені багато років тому у нашому вищому військовому навчальному закладі та впроваджувати новітні технології в системі національної безпеки та оборони нашої держави. А також інноваційні підходи в системі військової освіти та науки, підвищувати рівень компетентностей та лідерських якостей наших майбутніх офіцерів. Пріоритетним напрямом розвитку військової освіти і науки під час воєнного стану є використання бойового досвіду та впровадження його в освітній процес», - зазначив начальник Військового інституту бригадний генерал Анатолій Шевченко.

 

До Військового інституту завітав заступник начальника Центрального воєнно-наукового управління Генерального штабу ЗС  України полковник Євген Левіщенко та Начальник управління інноваційних проектів Центрального воєнно-наукового управління Генерального штабу ЗС України доктор технічних наук, професор, заслужений винахідник України полковник Володимир Коцюруба, який доповів про “Інноваційну діяльність у ЗС України щодо впровадження інноваційних проектів з розроблення перспективних зразків (комплексів систем) ОВТ, предметів постачання для потреб ЗС України”.

 

Конференція проходила в режимі офлайн та онлайн. В онлайн режимі роботу побудували по секціях та розглянули такі теми як: актуальні проблеми лінгвістичного забезпечення ЗС України та проблеми військової психології та соціальної роботи, інформаційно-психологічна боротьба у воєнній сфері,  інформаційно-медійне забезпечення МОУ та ЗСУ в умовах правового режиму воєнного стану,  фінанси,  наукові проблеми військової політології та морально-психологічного впливу, актуальні проблеми військового права в умовах воєнного стану та геопросторової підтримки військ.

 

За результатами роботи конференції буде видано збірник тез доповідей, з якими можна ознайомитись на сайті Військового інституту. Загальна кількість поданих тез по секціям складає більше як 350 тез доповідей.

Фотографії