Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


ВІЙСЬКОВИЙ ІНСТИТУТ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЖАЛОБНИХ ЗАХОДАХ З ВШАНУВАННЯ ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ
В цьому році виповнюється 84-я річниця організованого комуністичною владою колишнього СРСР геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років. За даними дослідження, проведеного Інститутом демографії та соціальних досліджень імені М. в. Птухи НАН України спільно з американськими дослідниками, в Україні в 1932-1934 роках від голоду поме..
[ читати далі ]
ВІЙСЬКОВА ОСВІТА І НАУКА: СЬОГОДЕННЯ ТА МАЙБУТНЄ
Під такою назвою відбулася ХII Міжнародна науково-практична конференція, присвячена світлої пам’яті доктора технічних наук, професора генерал-лейтенанта Жукова Сергія Анатолійовича, який стояв біля витоків створення сучасної системи української військової освіти та Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевче..
[ читати далі ]
ЗНАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ – НЕОБХІДНА СКЛАДОВА УСПІШНОГО ПЕРЕХОДУ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ НА СТАНДАРТИ НАТО
22-24 листопада 2016 року у Військовому інституті відбувся другий міжнародний симпозіум з питань реформування системи іншомовної освіти сектору безпеки та оборони України. У симпозіумі взяли участь представники Бюро міжнародної мовної координації НАТО (BILC) та більше 30 представників кафедр іноземних мов, центрів мовної підготовки та тестування, ..
[ читати далі ]
НА 90-му РОЦІ ЖИТТЯ ВІДІЙШОВ У ВІЧНІСТЬ ВЕТЕРАН ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ ГЕНЕРАЛ-МАЙОР У ВІДСТАВЦІ ЖУРАВЕЛЬ ОЛЕКСАНДР ФЕДОРОВИЧ
Сьогодні, передчасно помер справжній Патріот своєї Батьківщини, людина з ім’я якої пов’язано становлення, розбудова та розвиток Військового інституту – генерал-майор Журавель Олександр Федорович. Олександр Федорович народився 7 квітня 1926 року в селі Короп Чернігівської області у звичайній сільській родині. По закінченні 7-го кла..
[ читати далі ]
ВШАНУВАЛИ ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ УКРАЇНИ
Сьогодні, на честь початку дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції гідності (2013 року) особовий склад вшанував події Дня Гідності та Свободи урочистим мітингом. На заході були присутні почесні гості – заступник генерального директора Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції гідності Ан..
[ читати далі ]
ДОБРИЙ ПРИВІД ДЛЯ ЗУСТРІЧІ ТА СПІЛКУВАННЯ
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченко відбулася зустріч керівництва військового гуманітарно-лінгвістичного факультету з представниками Посольства Китайської Народної Республіки в Україні. Для щирої зустрічі та відвертого спілкування був добрий привід: у ВІКНУ вже третій місяць навчаються офіцери Народ..
[ читати далі ]
Рідна мова – це стильно й захопливо! Шістнадцятий радіодиктант національної єдності написано у ВІКНУ!
Акція традиційно відбулася у День української писемності та мови і мала на меті об’єднати усіх небайдужих навколо українського слова. Об 11 годині на Першому каналі Українського радіо почалася годинна радіопрограма, присвячена акції: йшлося про історію радіодиктанту, його учасників, умови написання, а об 11:30 прозвучав текст. Диктував доцент..
[ читати далі ]
Раз добром нагріте серце вік не охолоне
Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка не вперше приймає участь в акціях, спрямованих на підтримку та допомогу дітей-сиріт та жителів так званої „сірої зони“. І сьогодні сім’я ВІКНУ не залишилась байдужою та відгукнулась на заклик про допомогу. Ми разом за лічені дні зібрали велику кількіст..
[ читати далі ]
«ВОЇНИ. ІСТОРІЯ УКРАЇНСЬКОГО ВІЙСЬКА»
У Військовому інституті відбулась презентація фотовиставки «Воїни. Історія українського війська». В рамках проекту створено комплект матеріалів із 24 постерів про історію українських воїнів від Київської Русі до сьогодення. Проект « Воїни. Історія українського війська» має на меті ознайомити всіх небайдужих із цими традиціям..
[ читати далі ]
«Шлях до себе справжнього потребує зусиль і належить справжнім борцям»
З нагоди презентації видання отця Андрія Зелинського «На ріках вавилонських. Кілька думок про повернення» у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка зібрались майбутні офіцери, викладачі та керівництво навчального закладу. — Досвід самотності – земля вигнання у світі людини. Самотніс..
[ читати далі ]