Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


КУРСАНТИ ВІКНУ УСПІШНО ВИСТУПИЛИ НА ПЕРШОМУ ВІДКРИТОМУ ЧЕМПІОНАТІ КИЄВА З ВІЙСЬКОВО-СПОРТИВНОГО БАГАТОБОРСТВА
З 5 по 6 червня у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбувся перший Відкритий чемпіонат міста Києва з військово-спортивного багатоборства, присвячений пам’яті загиблого учасника Україно-російської війни капітана Сергія Бернацького. Формат змагань складається з 2 дисциплін: стрільби та всестильвого бою (су..
[ читати далі ]
Змаганнях з плавання серед військовослужбовців та спортсменів
06 червня збірна команда Військового інституту з плавання взяла участь у міжвідомчих змаганнях з плавання на кубок начальника Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» серед військовослужбовців та спортсменів вищих навчальних закладів Міністерства оборони України, Збройних Сил України та Міні..
[ читати далі ]
З нагоди професійного свята привітали журналістів
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка привітали курсантів та науково-педагогічний склад кафедри військової журналістики з професійним святом працівників засобів масової інформації в Україні - Днем журналіста. Згідно з наказом начальника Військового інституту було оголошено подяки та нагороджено ..
[ читати далі ]
Курсанти ВІКНУ долучились до перегляду та обговорення  фільму «Гідний ранкового сонця».
Фільм розповідає про життєвий шлях Героя України, молодшого лейтенанта Тараса Матвіїва, командира взводу у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, який трагічно загинув 10 липня 2020 р., внаслідок ворожого мінометного обстрілу. Він врятував двух хлопців, за це і був посмертно удостоєний звання Героя України. Показ фільму ..
[ читати далі ]
З картою та компасом!
З 25 по 28 травня на базі Національної академії сухопутних військ відбулися змагання Збройних Сил України серед вищих військових навчальних закладів зі спортивного орієнтування. До участі в ній долучилися найкращі курсанти-спортсмени нашого інституту. Кожного дня учасники випробовували себе на міцність і витривалість, долаючи різні дистанції: д..
[ читати далі ]
Курсанти Військового інституту відвідали національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році»
Про всі події пов’язані з визволенням Києва розповіла екскурсовод Олена Вітряна. «Кожний стенд музею був по своєму цікавий. Та особисто для мене найяскравіша була картина-діорама «Битва за Київ. Лютізький плацдарм», що розповідає про формування Дніпра і створення Лютізького плацдарму», — ділиться курсантка Ол..
[ читати далі ]
Курсанти ВІКНУ влаштували для дітей-сиріт свято
Курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, у День захисту дітей відвідали центр соціально-психологічної реабілітації для дітей-сиріт та влаштували їм свято. Культурну програму продумали заздалегідь – тут тобі і турнір з міні футболу, і майстер класи з малювання та татуажу. Особливо дітлаха..
[ читати далі ]
«ПРОБІГ ПІД КАШТАНАМИ» ЗАРАДИ МАЛЕНЬКИХ СЕРДЕЦЬ
30 травня 2021 року на Майдані Незалежності відбувся 28-й «Пробіг під каштанами», до якого за власним бажанням долучилися курсанти Військового інституту у складі команди Київського національного університету імені Тараса Шевченка. «Пробіг під каштанами» з 1993 року є традиційним благодійним заходом в рамках святкування Д..
[ читати далі ]
Боротьба за «Кубок пам‘яті Ігоря Павлова»
Команда Військового інституту взяла участь у турнірі з міні-футболу «Кубок пам‘яті Ігоря Павлова». Змагання проходили 28 травня у спортивному залі Військового інституту телекомунікацій та інформатизації. Серед учасників були присутні 4 команди: Національного авіаційного університету, Військового інституту телекомунікацій та ін..
[ читати далі ]
У Військовому інституті вперше представники Великої Британії провели заняття за навчальною програмою “ORBITAL” (“ОРБІТАЛ”)
З 16 по 28 травня британські інструктори провели заняття з представниками органів військового управління Збройних Сил України, курсантами ВІКНУ. “ORBITAL” (“ОРБІТАЛ”) є навчально-тренувальною місією в Україні, яка була організована британцями після агресії Росії проти України. Міністерство оборони Великої Британії розглядає..
[ читати далі ]