Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Військовому інституті вперше представники Великої Британії провели заняття за навчальною програмою “ORBITAL” (“ОРБІТАЛ”)

З 16 по 28 травня британські інструктори провели заняття з представниками органів військового управління Збройних Сил України, курсантами ВІКНУ.

ORBITAL” (“ОРБІТАЛ”) є навчально-тренувальною місією в Україні, яка була організована британцями після агресії Росії проти України. Міністерство оборони Великої Британії розглядає здійснення своєї місії військового вишколу в Україні як прояв налаштованості на підтримку територіальної цілісності України. Варто зазначити, що в рамках цієї місії британськими інструкторами з 2015 року підготовлено понад 22,5 тисяч військовослужбовців ЗС України та проведено комплексну підготовку 8 військових бригад. 

Наприкінці курсу керівник операції “ORBITAL” (“ОРБІТАЛ”) в Україні полковник Збройних сил Сполученого Королівства Джонатан Кітсон висловив вдячність українським представникам за активну участь у тренувальній місії. Він зазначив, що набуті навички стануть в нагоді українським офіцерам і курсантам.

Анна Гудзь

Фотографії