Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

«ПРОБІГ ПІД КАШТАНАМИ» ЗАРАДИ МАЛЕНЬКИХ СЕРДЕЦЬ

  30 травня 2021 року на Майдані Незалежності відбувся 28-й «Пробіг під каштанами», до якого за власним бажанням долучилися курсанти Військового інституту у складі команди Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

  «Пробіг під каштанами» з 1993 року є традиційним благодійним заходом в рамках святкування Дня Києва, родинним святом та бігом за життя з посмішкою в серці. У такий спосіб привертається суспільна увага до проблем дитячої смертності в Україні, посилюється позитивне ставлення населення до здорового способу життя, розвивається традиція взаємодопомоги між людьми.

  До 1999 року зібрані в рамках «Пробігу під каштанами» кошти спрямовувалися на придбання медичних препаратів, витратних матеріалів та обладнання для дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ», з 2002 року – для потреб Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

  Цьогоріч команда КНУ взяла участь у благодійному забігу на 5 кілометрів. Учасники забігу підкреслили, що для них головним було бажання допомогти дітям, а не досягти переможного результату.

  Так, курсантка Вікторія Георгадзе поділились своїми враженнями від забігу, що став для неї першим у житті: «Спочатку я дуже боялась, бо не була впевнена в своїх силах, хоча й дистанція не велика. Але, коли ти біжиш і розумієш, що це не так і важко, що поруч люди, які зібралися заради однієї доброї справи, і всі щасливі, то ти заряджаєшся цією енергією і звідси черпаєш сили, щоб пробігти. Після цього забігу я зрозуміла, що хочу ще більше бігати і обов’язково буду на наступному забігу, бо він об’єднує людей. Це гарна ідея провести так час з сім’єю чи друзями, допомогти діткам, позайматися спортом та зарядитись енергією».

  Курсант Ілля Лук`янчук розповів, що йому сподобалась бадьора розминка під музику, завдяки якій відчув згуртованість киян, піднесений настрій натовпу, дружню атмосферу і підтримку, завдяки якій пробігти 5 кілометрів було легше, ніж зазвичай.

  Слід сказати, що з часу започаткування святкового «Пробігу під каштанами» було придбано обладнання та витратних матеріалів для лікування дітей на загальну суму понад 630 тисяч американських доларів.

  Отже, дякуємо нашим курсантам за шляхетний вчинок і до зустрічі на наступних змаганнях заради життя!

Дар’я Москалець

Соломія Резнік

Фотографії