Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


До Військового інституту завітали представники благодійної організації Литовської Республіки «Strong together»
Начальник Військового інституту бригадний генерал Анатолій Шевченко розповів шановним гостям про структуру ВІКНУ та спеціальності за якими здійснюють підготовку майбутніх офіцерів професійні викладачі ВІКНУ. Окрім того, з Головою делегації паном Едмундасом Якілайтісом обговорили питання щодо співпраці та допомоги Центру підготовки військових капе..
[ читати далі ]
У Військовому інституті відбувся випуск молодших лейтенантів за спеціальністю морально-психологічне забезпечення та психологія
За відносно короткий період часу військовослужбовці пройшли професійну підготовку та отримали сертифікати про завершення навчання й первинне офіцерське звання. На випуску був присутній заступник начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗС України полковник Володимир Яцентюк та священнослужитель ПЦУ Степан Альмес, який..
[ читати далі ]
У ВІКНУ пройшли змагання на першість Військового інституту зі стрільби з бойової зброї серед постійного складу
Відповідно до Плану-календаря спортивних заходів на 2023-2024 навчальний рік і з метою підвищення вогневої виучки, вдосконалення навичок із володіння стрілецькою зброєю, популяризацію стрілецького виду спорту та підвищення рівня професійної підготовленості та спеціальних навичок зі стрільби з вогнепальної зброї військовослужбовців, в інституті про..
[ читати далі ]
Результати конкурсного відбору Erasmus +
"Ніколає Балческу" Академія сухопутних військ м. Сібіу (Румунія). Результати конкурсного відбору За результатами роботи відбіркової комісії оголошуємо список номінантів: KA10751 KA10723 Вітаємо номінованих та бажаємо великих успіхів претендентам на стипендії за іншими конкурсами! *Нагадуємо, що остаточне рішення стосовно номінації приймают..
[ читати далі ]
XVIII щорічний конкурс авторської пісні і поезії
Курсанти Військового інституту продемонстрували свої таланти на XVIII щорічному конкурсі авторської пісні та поезії, який відбувся у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. На конкурсі виступив музичний гурт Військового інстиуту «Viar» та курсанти, які презентували свої авторські пісні та вірші. Всі вони заслужено о..
[ читати далі ]
У ВІКНУ відбувся загальноінститутський фінал інтелектуальної гри «Брейн-ринг»
У запеклому розумовому батлі зійшлись команди трьох факультетів - переможці міжфакультетських ігор. Питання були підготовлені різної складності. Зокрема, з історії України та світу, культури, мистецтви та науки. Одне із найскладніших запитань курсантам поставив Голова журі - Заступник начальника Військового інституту з навчальної роботи полковник..
[ читати далі ]
До Військового інституту завітав Командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України, Герой України генерал-лейтенант Сергій Наєв
Командувач розповів військовим Військового інституту про свої знання та досвід у сфері оборони держави, про особливості застосування ЗС України в різних умовах, про те, як органи управління функціонують в умовах особливого періоду, а також про хід бойових дій на різних ділянках фронту. Це була цікава та корисна лекція для офіцерів та курсантів ви..
[ читати далі ]
26 листопада курсанти та офіцери Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка взяли участь у забігу "Acting for survivors"присвячений до Міжнародної акції "16 днів активізму проти насильства"
В Україні у період повномаштабного вторгнення росії, питання проявів насильства набуло нового жахливого змісту. Багато психотравмуючих ситуацій часто супроводжувалось насильством різних форм. Жінки, діти, чоловіки, перебуваючи в окупації, намагались евакуюватися до безпечніших місць, зберегти своє життя та життя близьких. Після завершення заб..
[ читати далі ]
Вшанування пам‘яті жертв Голодомору
«Біль у серці на віки! А он де під тином опухла дитина, голоднеє мре… І не в однім отім селі, а скрізь на славній Україні…» Тарас Шевченко. У Військовому інституті вшанували пам’ять жертв голодомору. Курсанти ВІКНУ виклали запаленими лампадами хрест, який символізує нашу пам'ять про невинно померлих від голоду л..
[ читати далі ]
У Військовому інституті пройшли змагання із загальновійськової підготовки
Курсанти та слухачі Військового інституту продемонстрували свої індивідуальні та командні навички, виконуючи складні практичні завдання в умовах, що наближені до бойових з урахування сучасного бойового досвіду на фоні визначеної тактичної обстановки. Змагання були організовані так, що кожна команда, яка представляла свій факультет, отримувала випад..
[ читати далі ]