Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Військовому інституті пройшли змагання із загальновійськової підготовки

Курсанти та слухачі Військового інституту продемонстрували свої індивідуальні та командні навички, виконуючи складні практичні завдання в умовах, що наближені до бойових з урахування сучасного бойового досвіду на фоні визначеної тактичної обстановки. Змагання були організовані так, що кожна команда, яка представляла свій факультет, отримувала випадковий маршрут до навчальних місць, де їм доводилося проходити різні випробування. Команди не знали заздалегідь, які саме випробування їх чекають, тому мали бути готові до будь-яких ситуацій. Кожна команда мала свій колір, який відрізняв її від інших (синій, жовтий, зелений, коричневий).

 

Випробування, які проходили команди, були такі:

 

Психологічна смуга перешкод – команда мала подолати різні перешкоди, що дозволить оцінити згуртованість, фізичну та психологічну готовність підрозділу до виконання бойових завдань. Під час проходження визначених елементів психологічної смуги застосовуватись засоби імітації. 

 

 Тактична медицина – команда повинна вчасно і якісно надати домедичну допомогу у вигляді само- та взаємодопомоги пораненим згідно протоколу ТССС з елементами евакуації до пункту збору поранених, враховуючи тактичну обстановку і продовжуючи виконання бойового завдання. 

 

Тактична підготовка – команда мала виконати тактичне завдання, враховуючи сучасний бойовий досвід та обстановку на місцевості. А саме, здійснити рейд по вказаному квадрату, знищити вогневі засоби противника та заволодіти взводним опорним пунктом та бойовими документами противника, бути готовими до відбиття атаки резервів противника та по команді здійснити відхід на визначені рубежі.

 

Підготовка зі зв’язку – команда мала забезпечити надійний зв’язок між своїми підрозділами, використовуючи різні засоби зв’язку та шифрування, а також здійснити візуальне маскування терміналу супутникового зв'язку Starlink та провести резервування наявного радіозв'язку. 

 

Інженерна підготовка – команда мала безпечно подолати мінно-вибухове загородження, організувати безпечне пересування підрозділу на місцевості, розподілити підрозділ на групу інженерної розвідки (ІРГ) та групу прикриття. А також розвідати та подолати місцевість всією групою до місця розташування ВОП підрозділу.

 

Розвідувальна підготовка – команда мала провести розвідку місцевості та пошукові дії з метою виявлення та захоплення ДРГ противника.

 

Взаємодія з підрозділом дружніх сил НАТО – група мала спілкуватись англійською мовою з командиром підрозділу дружніх сил НАТО. В ході проходження випробування група як і надавала інформацію про себе, так і отримувала вказівки щодо виконання практичної частини випробування англійською. 

 

Бойова система виживання воїна – команда мала продемонструвати свої навички виживання в умовах, що наближені до бойових, включаючи приготування їжі в польових умовах використовуючи різні засоби та природні ресурси. 

 

Окрім того, додатково оцінювалось орієнтування команди на місцевості, яка мала переміщуватись за визначеними координатами між навчальними точками за допомогою навігаційних приладів.

 

Команди були оцінені за кількістю балів, які вони отримували за кожне випробування. Бали залежали від часу, якості та повноти виконання завдання. Змагання були дуже цікавими та захоплюючими, а команди показали свою високу підготовку та професіоналізм.

 

Змагання виявили сильні сторони кожного факультету Військового інституту, але лише один міг стати переможцем.  Ним став факультет міжнародних відносин та права, який показав найкращі результати. Друге місце зайняв факультет післядипломної освіти, який також продемонстрував високий рівень підготовки. Третє місце дісталося військовому факультету соціальних та поведінкових наук, який не поступився своїм суперникам. А четверте місце заслужено отримав військовий факультет сил підтримки та забезпечення, який також показав гідну боротьбу.

 

Фотографії