Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


Майбутні офіцери опановують науки
У Військовому інституті відбулася щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених, ад’юнктів, слухачів, курсантів та студентів на тему «Молодіжна військова наука у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка». Зі вступним словом виступив заступник начальника Військового інституту з наукової робо..
[ читати далі ]
Науковці Військового інституту взяли участь в обговорені проблематики інформаційної протидії путінському режиму
24 квітня в Українському національному інформаційному агентстві відбувся “круглий стіл”: "Супротив спеціальним інформаційним акціям Російської Федерації. Чого очікувати на травневі свята і як діяти державі та суспільству?", організатором якого виступив Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР). Серед учасників заходу були..
[ читати далі ]
Шана людям, які подолали наслідки Чорнобильської аварії
В день Чорнобильської трагедії офіцери, курсанти ветерани і працівники Військового інституту зібралися для зустрічі, щоб вшанувати ліквідаторів страшної аварії на Чорнобильської АЕС та віддати належну шану людям, які, не шкодуючи свого життя і здоров’я, подолали наслідки найбільшої у світі техногенно-екологічної катастрофи. Ніхто не ставить ..
[ читати далі ]
Зустріч студентів Інституту журналістики КНУ і курсантів Військового інституту з відомим журналістом Володимиром Михайловим
З перших днів війни він на фронті... Журналіст! Для нього війна - не спецтема, а головна тема його молодого професійного життя... Володимир Михайлов, тележурналіст ICTV зі своїми НОВИНАМИ завітав до Інституту журналістики КНУ, в якому навчаємось і ми – курсанти Військового інституту. На заході були присутні рідні Володимира. Ініціатор зустр..
[ читати далі ]
Курсанти ВІКНУ здобули призові місця на Чемпіонаті Збройних Сил України з рукопашного бою
Сьогодні, 24 квітня у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося нагородження курсантів, які здобули 5 нагород у особистому заліку та посіли 3 місце у загальному на чемпіонаті Збройних Сил України з рукопашного бою. У чемпіонаті на кубок імені командира 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї о..
[ читати далі ]
Другий громадський Форум КНУ: намітили нові горизонти, визначили пріоритетні проекти
Представники Військового інституту взяли участь у Другому громадському Форумі Київського національного університету імені Тараса Шевченка «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля». Голова ради ветеранів полковник Микола Дорохов та слухач курсів журналістики прес-офіцер 72 ОМБр Олена Мокренчук виступили з доповідями на засіданні секці..
[ читати далі ]
На Київщині відбулись Всеукраїнські військово-патріотичні збори з курсантами ВІКНУ
На військовому полігоні поблизу Києва відбулись Всеукраїнські військово-патріотичні збори з курсантами Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Метою заходу було визначення найбільш підготовлених курсантів, які в подальшому будуть виконувати інструкторські функції під час зборів з школярами. Майбутнім інстр..
[ читати далі ]
Капітан Олександр Скиба: «Цей Орден належить всім моїм побратимам»
За ініціативи генерал-майора Ігоря Толока у Військовому інституті вже вкотре проводяться зустрічі з Героями війни, що триває на сході України. Нині до розмови з курсантами був запрошений кавалер Ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступені, колишній командир 8 роти 122 окремого аеромобільного батальйону 81 десантної бригади капітан Олександр Скиба. &la..
[ читати далі ]
Цивільним журналістам - студентам Інституту журналістики - запропонували спробувати сили у фронтовій тематиці
13 квітня в Інституті журналістики відбувся інструктаж студентів, які в травні виїжджають на навчальну практику. На цю зустріч були запрошені представники цивільних та військових ЗМІ, а також прес-офіцер 72 ОМБр Олена Мокренчук, яка нині навчається на курсах підвищення кваліфікації військових журналістів у Військовому інституті. Творчій українській..
[ читати далі ]
Герой України Ігор Гордійчук про динаміку протидії російській агресії
Під час урочистого заходу, присвяченого третій річниці АТО, Герой України Ігор Гордійчук мав відверту розмову з курсантами Військового інституту. Генерал-майор проаналізував динаміку розвитку військового протистояння на сході нашої країни, розповів про події весни 2014 року, свідком і учасником яких він був, та поділився власним баченням сучасних м..
[ читати далі ]