Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Зустріч студентів Інституту журналістики КНУ і курсантів Військового інституту з відомим журналістом Володимиром Михайловим

З перших днів війни він на фронті... Журналіст! Для нього війна  - не спецтема,  а головна тема його молодого професійного життя...

Володимир Михайлов, тележурналіст ICTV зі своїми НОВИНАМИ завітав до Інституту журналістики КНУ, в якому навчаємось і ми – курсанти Військового інституту. На заході були присутні рідні Володимира.

Ініціатор зустрічі - доцент кафедри соціальних комунікацій Костянтин Шендеровський у вступному слові повідомив,  що її темою є люди,  війна,  новини. "Ми говоримо про те,  що в Україні 3 роки йде війна. 3 роки війни,  3 роки досвіду. Сьогодні розмова йде про те,  як журналіст ICTV створює для глядачів новини", - говорить Костянтин Сергійович.

"Ми - цивільні кореспонденти,  які показують війну. Нас ніхто не вчив, ми вчилися самі", - каже Володимир Михайлов,  а потім попереджає,  що перед тим,  як їхати в зону АТО необхідно зрозуміти,  для чого ви це робите. "Ми визначились, для чого їздимо на війну. Для нас важливо,  аби люди не забували,  що у нас в країні йде війна, щоб вони не забували,  що гинуть найкращі люди", - підкреслює Михайлов.

Під час заходу присутні побачили декілька коротеньких відеороликів, створених Володимиром і його командою. "Дуже корисно сумніватися.  Сумніви мають бути завжди", - ділиться він секретами висвітлення подій в зоні АТО.

Слухачі отримали конструктивні поради щодо роботи журналіста в зоні АТО,  а також його роботи з бійцями,  які повернулися з війни: "Ці люди відмовляються розмовляти, їх потрібно розговорити,  а для цього треба поставити себе на їх місце."

На запитання курсантів 1 курсу кафедри військової журналістики ВІКНУ щодо подальшої долі військової журналістики після закінчення бойових дій на території України Костянтин Шендеровський дав наступний коментар: "Навіть якщо війна скоро закінчиться,  воїни будуть жити.  Про них треба буде писати. Військова тема на найближчі 10 - 15 років  залишиться актуальною."

Ці та інші вислови і поради занотували собі під час зустрічі майбутні військові і цивільні журналісти.

Заносієнко Катерина, курсант ВІКНУ

Фотографії