Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


І знову перемога!
Курсанти Військового інституту повернулися з Хмельницького, де брали участь у ХIХ військово – патріотичному зборі Всеукраїнської громадської організації "Громадський рух "За майбутнє", та зайняли перше місце в командному заліку. Змагання були організовані на базі однієї з військових частин Хмельницького гарнізону. Для участі у змаганнях прибу..
[ читати далі ]
Пам’ятаємо, шануємо
6 листопада 2017 року, відзначаючи 74-ту річницю визволення Києва і 73-ю річницю звільнення України від нацистських загарбників, представники університетської спільноти на чолі з ректором Леонідом Губерським та військового інституту на чалі з полковником Сергієм Мотикою традиційно поклали квіти до Пам’ятного знаку викладачам і студентам уніве..
[ читати далі ]
У Військовому інституті були проведені заходи по відзначенню Дня визволення Києва від фашистських загарбників.
Захід по відзначенню Дня визволення Києва від фашистських загарбників провів голова ветеранської організації Військового інституту полковник запасу Дорохов Микола Сергійович. Коротенька історична довідка: 6 листопада 1943 року Київ був визволений від гітлерівських окупантів. Це відбулось у результаті Київської наступальної операції, яка тривала з 3..
[ читати далі ]
Майбутні військові журналісти отримали майстер клас від професіонала
У нашому житті бувають зустрічі, котрі надовго закарбовуються в пам`яті. Одна з таких відбулася у курсантів першого курсу Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, котрі навчаються за спеціальністю військова журналістика. Справжній майстер клас вони отримали від прес-офіцера 128-ї окремої гірсько-пі..
[ читати далі ]
ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У ВІЙСЬКОВОМУ ІНСТИТУТІ
28 жовтня відбувся день відкритих дверей у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Захід відкрив своїм виступом ТВО начальника навчального відділу підполковник Сергій Пашковський. Він розповів абітурієнтам про історію Військового інституту. А також ознайомив із факультетами та спеціальностями на які можн..
[ читати далі ]
Відзначення Дня військового фінансиста
27 жовтня у стінах Військового інституту імені Тараса Шевченка, відбулося святкування Дня військового фінансиста. Це свято започаткували відповідно до наказу Міністра оборони України №324 від 28.10.99 «Про встановлення у Збройних Силах України Дня військового фінансиста». Військовий інститут – це єдиний в Україні навчальний закла..
[ читати далі ]
Удосконалення військової освіти по програмі НАТО
В рамках програми НАТО з удосконалення військовою освіти з 16 по 20 жовтня було проведено підвищення кваліфікації професорсько-викладацького складу Військового інституту по Програмі DEEP. Заняття по підвищенню кваліфікації проводили Тоні Р. Мюлліс, експерт Програми DEEP, начальник кафедри безпекових досліджень у Державному університеті Анджело,..
[ читати далі ]
Військовому інституту - 84 роки!
Військова підготовка студентів у Київському університеті почалася в 1933 році. Перша військова кафедра мала всього 23 викладачі і готувала командирів артилерійських взводів, льотчиків-спостерігачів і медсестер. З початком Другої світової війни військова кафедра в університеті ліквідується, викладачі й студенти призовного віку відбувають на фронт. З..
[ читати далі ]
Курсанти Військового інституту відвідали XIV Міжнародну спеціалізовану виставку «Зброя та безпека-2017»
Курсанти Військового інституту з метою ознайомлення з новітніми технологіями в озброєнні та новими зразками військовою техніки відвідали XIV Міжнародну спеціалізовану виставку "Зброя та безпека-2017" , яка пройшла у Києві. Виставку також відвідали міністр оборони України Степан Полторак, секретар РНБО Олександр Турчинов та міністр внутрішніх справ..
[ читати далі ]
Ліцеїсти Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою відвідали Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка
Ліцеїсти Чернігівського ліцею з ПВФП відвідали Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка з метою військово-професійної орієнтації. Зустріч ліцеїстів із начальником навчального відділу ВІ КНУ полковником Олександром Корчаком, який познайомив їх з історією створення військового інституту та умовами вступу до на..
[ читати далі ]