Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Військові перекладачі беруть участь у “Combined Resolve 14”

Курсанти-перекладачі нашого військового інституту перебувають у відрядженні в Багатонаціональному міжнародному центрі з підтримки боєготовності (Joint Multinational Readiness Center — JMRC) у місті Гогенфельс, що в Німеччині. Основною метою поїздки є здійснення перекладацької підтримки та налагодження міжнародної співпраці.
З цією метою дев’ятеро курсантів 4 та 6 курсів ВІКНУ за спеціальністю “філологія” були направлені до Федеративної республіки Німеччини. Відбір проводився досвідченими викладачами кафедр військового перекладу та спеціальної мовної підготовки. Вирішальним у конкурсі став особистий рейтинг курсантів.
“Combined Resolve” — багатонаціональні навчання, які проводить командування Збройних сил США в Європі двічі на рік у період ротації частин американської армії. Там беруть участь представники США, Італії, Литви, Північної Македонії, Румунії, Словенії, Франції. Цього року від України у навчаннях беруть участь рота 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, підрозділ військовослужбовці Сил Спеціальних Операцій та інструктори Міжнародного центру миротворчості та безпеки.
Нашим курсантам доручена важлива місія - надання своєчасного та точного перекладу для якісного забезпечення взаємодії між підрозділами Сухопутних військ української армії та багатонаціональними штабами.
“Перші два тижні ми займалися перекладом бойових наказів та офіційних документів. Кожного з нас умовно закріпили за визначеним підрозділом. Ми постійно взаємодіємо та комунікуємо між собою та нашими іноземними колегами”, - розповів старший солдат Вадим Бабич.
А вже цього тижня на курсантів чекає ще більш напружений графік, адже бойові навчання досягнуть піку.
Анна Гудзь
Яна Задубінна

Фотографії