Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ВІД ТЕОРІЇ ДО ДІЙ: ПЕРШОКУРСНИКИ ЗАГАРТОВУЮТЬ ЗНАННЯ

Трішки втомлені, але задоволені, натхненні та впевнені у правильному виборі професії першокурсники розпочинають свою першу основну практичну підготовку – польовий збір, який проходить на базі нашого Військового інституту.

Перед початком з курсантами провели всі необхідні інструктажі. “Адже збереження життя та здоров`я військовослужбовця - для нас найголовніше”, - наголосив на шикуванні заступник начальника зборів підполковник Владислав Гаврюшенко.

Упродовж трьох тижнів курсанти підвищують рівень професійних навичок, вдосконалюють свої вміння та засвоюють різноманітні військові дисципліни. Всі дні проходять в активному режимі, і це обов'язково принесе належні результати. По закінченню збору кожен отримає свій сертифікат за першою військово-обліковою спеціальністю “Стрілець механізованого взводу”.

Як зазначив начальник навчального збору полковник Ігор Шпирко, – “Щоб набути ефективного практичного досвіду, в ході навчальних занять ми максимально охопили виконання практичних вправ і тактичних нормативів з поєднанням психологічної підготовки, подолання страху, невпевненості, вміння рятувати поранених з поля бою, користуватися медичною аптечкою.”

Керівники та викладачі факультетів «озброїли» своїх вихованців знаннями та навичками, необхідними для якісного виконання поставлених практичних завдань напротязі усього періоду зборів. Після їх закінчення на курсантів чекає довгоочікувана літня відпустка.

Бажаємо нашим вихованцям з честю проявити себе та гідно справитись із завданнями. Щоб кожен на практиці отримав важливий та корисний досвід, що допоможе їм у майбутньому належним чином нести службу.

Іванна Мороз

Кирил Самойленко

Фотографії