Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

МАЙБУТНІ ВІЙСЬКОВІ ЖУРНАЛІСТИ УСПІШНО ЗАХИСТИЛИ БАКАЛАВРСЬКІ РОБОТИ І ГОТУЮТЬСЯ ДО ВСТУПУ В МАГІСТРАТУРУ

Чотири роки – відносно короткий період. За цей час, наприклад, павук проживає все своє життя, дерево стає вищим на 20 сантиметрів, a студент здобуває кваліфікацію бакалавра.

23 червня курсанти Військового інституту, що навчаються за спеціальністю «Військова журналістика» поповнили ряди бакалаврів. Всі знання і вміння, які вони здобули за чотири роки навчання стали їм у пригоді на захисті власних кваліфікаційних робіт.

«Ми довго й наполегливо до цього йшли. Тільки зараз розумію, як багато я знаю і вмію, порівняно з моїми навичками на першому курсі. Здавалося б, зовсім недавно я отримувала військову форму на складі і готувалась до КМБ, a вже сьогодні я бакалавр і тримаю в руках цю синю папку з дослідженням, яке провела самостійно», - говорить курсантка 4 курсу Катерина Біленко.

В цей день курсанти мали можливість продемонструвати своє бачення проблем військової журналістики. В своїх дослідженнях молоді журналісти систематизували і аналізували напрацьований матеріал, пропонували варіанти вирішення поставлених завдань, a також доводили мету і актуальність теми.

Робота сержанта Ольги Георгієвої вирізнялася новизною. Вона досліджувала мілітарний контент на каналі Youtube, зокрема якість матеріалів та сучасні підходи у відеожурналістиці. На захисті був присутній голова екзаменаційної комісії полковник Василь Кливець. Він уважно вислухав доповідь та переглянув буклет, підготовлений курсанткою, як додаток до головного змісту роботи. Полковник Василь Кливець зазначив, що дане дослідження має наукову новизну та заслуговує на розвиток в більш ширшому форматі.

«Захист кваліфікаційної роботи – не менш складніший іспит, порівняно з державним екзаменом. Але у вас є потенціал і нове бачення поставлених завдань», - сказав голова Державної підкомісії № 5 за спеціальністю 061 «Журналістика» полковник Максим Праута.

Кваліфікаційні роботи курсанти представляли у формі презентації. Головною вимогою до дослідження були самостійність та актуальність, з чим майбутні військові журналісти вдало справились. Кожен член комісії мав право поставити запитання до курсанта.

«Хвилювання переповнювало. Я була впевнена в своїй роботі, оскільки вклала в неї багато сил і часу, a головне отримала задоволення від проведеної роботи, - говорить старший солдат Анна Кравченко. – Чому хвилювалася? Можливо, через те, що хотілося якнайкраще виступити. І мені це вдалося. Захистила бакалаврську роботу на «відмінно»!»

«A я зовсім не хвилювався. Нам наголосили, що доповідати потрібно впевнено і чітко. Головне – тримати себе в руках і орієнтуватися в темі. Але дискутувати з членами комісії мені сподобалось. Відчув себе науковцем», - коментує захист старший солдат Євгеній Крамаренко.

Начальник кафедри військової журналістики полковник Олексій Позняков привітав 416-ж групу з вдалим захистом кваліфікаційних робіт, відзначивши старанність і наполегливість курсантів. Отже, середній бал захисту кваліфікаційних робіт за навчальну групу склав – 4,8.

Тепер майбутні журналісти можуть полегшено видихнути і піти у заслужену відпустку. Позаду залишилось хвилювання, недоспані ночі і чимало прочитаної літератури. Попереду тільки сонце, відпочинок і… вступ на магістратуру. Адже кожен фініш – це, по суті, старт.

Євгенія Пугач


 

Фотографії