Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Військовому інституті закінчилися курси перепідготовки та підвищення кваліфікації офіцерів-психологів

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся випуск курсів підвищення кваліфікації офіцерів-психологів військових частин та підрозділів Збройних Сил України. Протягом трьох тижнів на базі кафедри військової психології та політології військового гуманітарно-лінгвістичного факультету офіцери-психологи мали змогу поглиблювати знання з питань психологічного діагностування, психологічної підготовки та психологічного супроводу особового складу, який приймає участь в Операції Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей. Також, слухачі курсів мали змогу відпрацювати практичні навички щодо алгоритмів дій офіцера-психолога в штатних та критичних ситуаціях військово-професійної діяльності, навички щодо виявлення ознак гострих стресових реакцій та розладів, які виникають у особового складу під впливом стрес-чинників бойових дій та навичок надання психологічної допомоги тим, хто її потребує.

Підготовку офіцерів здійснювали досвідченні викладачі кафедри військової психології та політології. З метою кваліфікованого висвітлення проблем, які стоять на межі психології та психіатрії  до проведення практичних занять були запрошені представники Національного військово-медичного клінічного центру “Головний військовий клінічний госпіталь”, а саме: начальник відділення психологічної реабілітації Таран Тетяна, психіатр клініки психіатрії Стовбур Ярослав, психолог відділення психологічної реабілітації Калишенко Кароліна.

Слухачі курсів висловили щиру вдячність цим фахівцям: “…..хочемо зазначити що фахівців такого рівня, в обов’язковому порядку необхідно включати у навчальний процес, будь-то професійне навчання чи курси підвищення кваліфікацій у вищому військовому навчальному закладі. Величезний багаж професійних знань та практичних навичок необхідно передавати й надалі, як майбутнім військовим психологам, які тільки-но опановують основи цієї професії, так і підвищувати професіоналізм вже досвідчених фахівців задля формування у Збройних Силах України міцної високопрофесійної спільноти офіцерів-психологів!”

По закінченню курсів підвищення кваліфікації слухачі курсів отримали відповідні свідоцтва та сертифікати.

Фотографії