Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Перші польові збори

Курсанти першого курсу проходять щорічні польові збори для отримання практичних навичок з курсу "Стрілець механізованого взводу". Це перше серйозне випробування для тих, хто поступав в інститут після закінчення школи. Тому з великим інтересом першокурсники засвоюють нові військові знання, відпрацьовують практичні задачі. Цікаво і пізнавально все — від будови бойових машин до нормативів риття окопів. Для військовослужбовців, які в інститут прийшли з морської піхоти, десантних підрозділів, сухопутних та інших військових частин збори це, швидше, демонстрація набутих раніше знань і навичок.

- Ми змінили місце локації, маємо можливість перебувати в умовах, наближених до бойових. Кожен день наші інструктори готують для нас нові випробування, нову інформацію, яку ми одразу застосовуємо на практиці,- ділиться враженнями курсант Євгенія.

Важливим елементом польових зборів є ознайомлення із системою підготовки армій країн НАТО. Враховуючи, що Збройні Сили з кожним роком все більше наближаються до натівських стандартів, такі знання допоможуть курсантам краще розуміти колег із збройних сил країн НАТО, з якими їм доведеться взаємодіяти у майбутньому під час спільних навчань.

Після закінчення зборів на курсантів чекає довгоочікувана літня відпустка.