Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

З ОКОПУ – ЗА ПАРТУ

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочалась вступна кампанія. На навчальний збір прибули військовослужбовці військової служби за контрактом та строкової служби, які прагнуть підвищити кваліфікацію чи здобути знання у новій для себе царині військових наук.

Серед бажаючих більшість – військовослужбовці за контрактом та учасники антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Всі вони прибули з різних військових частини, військових установ, мають різний життєвий досвід, але об’єднує їх усіх прагнення здобути вищу військову освіту та продовжити службу в лавах Збройних Сил України.

“Після навчання у Волинському військовому ліцеї вступив до Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, але зрозумів, що цивільне життя вже не для мене. Після недовгих вагань вступив до лав ЗС України. Досвід служби в АТО наштовхнув мене на думку про необхідність здобуття вищої освіти за фахом військової психології. Після здобуття освіти планую продовжити службу в ЗС України та на практиці допомагати військовослужбовцям з посттравматичним синдромом”, – зазначив, подаючи документи до вступу, матрос морської піхоти Олександр Штупун.

Сержант інженерних військ Андрій Опанасенко неоднарозово брав участь у  бойових діях у зоні АТО: “У мене батько військовослужбовець. Після того як почалися бойові дії, я одразу прийняв рішення призватись до лав Збройних Сил України і служити у зону конфлікту. В зоні АТО зіткнувся з проблемою нестачі  офіцерів-психологів, тому прийняв рішення про здобуття фаху військовий психолог. Мій вибір випав на ВІКНУ”.

Розуміння свого призначення і мети навчання дозволить цим мужнім людям, що вже довели свою здатність захищати Батьківщину, стати фаховими офіцерами і висококласними спеціалістами. А керівництво закладу та викладацький склад стануть їм у цьому надійною підтримкою та запорукою професійного розвитку.

Фотографії