Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Пам’ятаємо не тільки про свої права, але і про обов’язки

Напередодні двадцять першої річниці прийняття Конституції України у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулися урочисті заходи для курсантів та офіцерів.

«Всі ви знаєте, що першою українською Конституцією в сучасному її розумінні стала Конституція Пилипа Орлика, яка вважається однією з перших конституцій Європи,» - відкрив свято заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення полковник Сергій Мотика.

У своїй промові він зауважив, що для створення нашої Конституції були взяті найкращі зразки конституцій з усього світу. І головним розділом у ній є «Права, свободи та обов`язки людини і громадянина».

Після вступної промови усім присутнім продемонстрували відео-ролик про створення та прийняття найважливішого документу країни.

Перед особовим складом ВІКНУ виступив учасник АТО Юрій Скобельський, розповідаючи про етимологію поняття Конституція. А голова ради ветеранів Військового інституту Микола Дорохов, у свою чергу, нагадав про статті Конституції, де йдеться про захист держави та її суверенітету, що є першочерговим завданням українського народу.

Насамкінець ведучі урочистостей презентували патріотичний кліп Володимира Дороша на пісню “Калина”, присвячену захисникам нашої держави.

курсанти Данило Панасюк,  Костянтин Богатирьов

Фотографії