Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Безвізовий режим з ЄС – нові можливості для активних контактів у сферах культури, освіти, наукових досліджень.

Увечері в суботу, 10 червня, на Європейській площі в Києві  відбувся святковий концерт з нагоди запровадження безвізового режиму з ЄС.

Президент України Петро Порошенко, який відкрив цей захід зазначив, що сьогодні українці зібралися, щоб разом виконати справжню «оду радості» з нагоди отримання законного та реального права і можливості безвізових подорожей українців до Європейського Союзу. «Навколо нас чудове літо, а відчуття - неначе дивне і передноворічне. Менше чотирьох годин залишилося до того моменту, як годинник проб`є дванадцяту, і омріяний безвізовий режим для українців до Європейського Союзу – стартує», - сказав він.

«Єдине, дорогі друзі, що засмучує – це надвисока ціна, це той кривавий рахунок, який нам, українцям, виставив Кремль за наше природне право самим будувати своє життя», - підкреслив Петро Порошенко.

Курсанти Військового інституту широко оцінили нові можливості запровадження безвізового режиму.

«Це європейський вибір, це вибір мого покоління, - поділився враженнями від святкового концерту курсант Іван  Цапенко, - будемо мати змогу вільних подорожей без будь-яких візових вимог до 33 країн Західної Європи, отримаємо можливості відвідувати різноманітні освіті курси, обмінюватися досвідом зі студентами цивільних та військових вишів країн Європи.  Запровадження безвізового режиму створить умови для активних контактів у сферах культури та наукових досліджень» – додав він.

Безвізовий режим - формат перетину міждержавних кордонів, який не потребує попереднього звернення до посольства для отримання дозволу. Відтепер громадяни України, які мають біометричні закордонні паспорти, можуть відвідувати країни Європейського союзу терміном до 90 днів кожні 180 днів. Крім наявності біометричного паспорта, для безвізових поїздок до ЄС також необхідно аргументувати мету поїздки, або мати запрошення від друзів або родичів; мати достатню кількість фінансових коштів - готівкою або на банківській картці для кожної країни вимоги індивідуальні, але в середньому становлять 50 євро на добу; мати місце проживання (наприклад, заброньований номер у готелі), а також підтвердження наміру повернутися додому (зворотний квиток).