Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Практична складова - пріоритет у підготовці військових фахівців

Практичні заняття курсантів 3 курсів Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка на базі 95-ї десантно-штурмової бригади відбулися за сприяння  Героя України, командуючого Високомобільними десантними військами генерал-лейтенанта Михайла Забродського та ініціативи  тимчасово виконуючого обов’язки  начальника Військового інституту генерал-майора Ігоря Толока.

«Практична складова - пріоритет у підготовці військових фахівців, вимога сьогодення» - зазначив генерал-майор,  запроваджуючи у Військовому інституті комплекс додаткових занять з тактико-спеціальної підготовки.

На території славетної 95-ї бригади в  Житомирі 4 та 5 травня, під час 23 військово-патріотичного збору, курсанти Військового інституту мали змогу попрактикувати здобуті у інституті навички, випробувати себе у спортивних змаганнях, підняти патріотичний дух, та ознайомитися з життям десантників.

Курсанти були розподілені на чотири команди, та змагалися у різноманітних видах спорту та військової підготовки, таких як «Крос-фіт», що нині впроваджується у лавах бригади, біг, силові вправи зі штангою, підтягування, стрільба з АК 74, СВД та ПКМ і показали досить гарні результати.

 В складі команд були також київські школярі, що мали змогу взяти участь у зборах. Така можливість позмагатися пліч-о-пліч з курсантами стимулює і надихає юних хлопців та дівчат, як зазначили організатори зборів. Самі ж школярі залишилися дуже приємно вражені рівнем підготовки курсантів, і були раді позмагатися з ними: «Це дуже хороше фізичне і моральне випробовування для мене та моїх однокласників, тому, що ми маємо можливість позмагатися з професійними військовими, багато чого дізнатися та навчитися і це стимулює тягнутися до них та розвиватися» - говорить учень 11 класу Київського економічного ліцею Олег Голобородько. Майбутнім абітурієнтам військових вишів припали до душі військова форма, стройова та фізична підготовка.

Курсанти під час збору показали добрий військовий вишкіл, спортивний стан та загальновійськову підготовку, ознайомилися з практичною підготовкою десантників, їхнім життям та побутом. Проведені заходи сприяли закріпленню отриманих, та здобуттю нових професійних навичок курсантами, дали можливість отримати необхідну тактико-спеціальну підготовку.

Нікіта Савватєєв, курсант ВІКНУ

Фотографії