Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

АБГРЕЙД ВІЙСЬКОВОГО РАДІО “Армія-FM”

Армія FM презентувала оновлену сітку мовлення, під час якої були присутні курсанти першого курсу Військового інституту , що відбулася в Українському домі. Радник Міністра оборони з питань комунікації Олексій Макухін підкреслив, що Армія FM має найбільше покриття в зоні АТО. Вона мовить в 15 містах України, у тому числі і в Маріуполі. Армія FM перевищила свій план на цей рік, тому сьогодні можна змінити контент і сітку мовлення. Головною метою військового радіо, як озвучив Олексій Макухін, є створення цікавого контенту не лише для військової, але й для цивільної аудиторії. Ірина Сампан, головний редактор Армії FM також ставить головну мету: розширити контент для цивільних, змінивши концепцію програми "Точка доступу". Програма міститиме такі аспекти як цивільно-військове співробітництво, співпраця з силовиками, місцевими органами влади. Глядачі зможуть дивитися її щовівторка та щочетверга. Ірина Сампан декілька разів наголосила на тому що, пропаганда комунікації між військовослужбовцями і цивільним населенням слабка, тому головною метою є налагодження діалогу. Одним зі змін буде розширення новинного блоку, в ефірі з`являться також міжнародні новини.

Кореспонденти Армії FM є у Конго та Ліберії. На завершення свого виступу, редактор додала, що в ефір має потрапляти якісне військове радіо, яке б охоплювало не лише конфлікт на Сході, бо він не один. Курсанти ВІКНУ змогли познайомитися з провідними ведучими військового радіо, які розповіли про свої програми та роботу над ними.

До слова запросили Віктора Смірнова, ведучого програми "Привіт з АТО" та хіт-параду найкращих пісень тижня. Він з`являється в ефірі в компанії талановитих Олени Кравченко і Каті Потапенко. Розряджають напружену обстановку в ефірі Мартін Брест і Маруся Звіробій, зі своїм двогодинним жартівливим шоку. Для любителів музики Армія FM приготувала програму "Рейдерський вікенд", де слухачі можуть дізнатися не лише про жанри, але й розвиток музики з чудовим ведучим Олександром Бесоновим.

Гості студії мали змогу задавати питання команді Армії FM. Курсант першого курсу нашого інституту, майбутній військовий журналіст Євген Крамаренко поцікавився, чи можуть курсанти бути корисними для військового радіо і чи можна співпрацювати з Армією FM. Ірина Сампан дала вичерпну відповідь, підкресливши, що здебільшого вони співпрацюють з Національним університетом оборони, ламаючи суху теорію, яку навчали 3-4 роки в університеті. "Головне практика! Звертайтеся, пишіть, ми завжди раді вам відповісти",- додала головний редактор. Команда Армії FM відповідала на запитання журналістів різних видань, стосовно свого контенту та його поширення. Активним був і Владислав Подкіч, який цікавився роботою новостворених прес-центрів в АТО.

 

Фото: ГО “Український кризовий медіа-центр”

 

Фотографії