Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Представник ГО «Ліга офіцерів» провів психологічний тренінг з курсантами

23 лютого у Військовому інституті відбувся навчальний тренінг «Експрес-антистрес: основи саморегуляції, стресостійкості та особистої ефективності» для курсантів 3-го курсу за спеціальністю «Військова психологія».

Навчання проводив спеціаліст психологічної служби громадської організації «Ліга офіцерів» психолог Родіон Григорян. Фахівець не лише теоретично, але й практично продемонстрував слухачам методику самоконтролю та самовідновлення людини в екстремальних та стресових ситуаціях.

- Я прийшов поділитися власним досвідом з майбутніми офіцерами. Моє завдання – навчити курсантів вміло працювати над психологічною реабілітацією військових, які брали участь в бойових діях, – зазначив Родіон Григорян.

Під час заняття присутні обговорили питання профілактики бойової втоми та неправомірної поведінки спричиненій стресом та шляхи його подолання.

На завершення, для військовослужбовців було продемонстровано низку практичних вправ техніки управління стресом: глибоке дихання, розслаблення м’язів і когнітивні вправи, які допоможуть зняти втому, психологічно адаптуватися та бути готовим до виконання поставлених завдань за призначенням.

Слід зазначити, що психологи організації «Ліга офіцерів» активно надають психологічну допомогу військовослужбовцям Збройних Сил України. Фахівці працюють з особовим складом у місцях ротацій та відновлення боєздатності, в тому числі в зоні антитерористичної операції. А під час демобілізації вони підключаються до психологічної реабілітації звільнених в запас учасників АТО та членів їхніх сімей.

 Богдана Дереш
фото: Катерина Климченко