Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У ВІКНУ перебувала делегація експертів НАТО

Відповідно до рішення першого заступника Міністра оборони України 23.03.13 у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченкa (ВІКНУ) перебувала делегація експертів програми НАТО “Удосконалення військової освіти” (Defence Education Enhancement Program – DEEP) на чолі з Жаном д’Андураном, керівником програми DEEP, представником Міжнародного секретаріату НАТО.

Поважна делегація складалася з восьми осіб, серед яких були начальник  Національного університету оборони Республіки Польща генерал-майор Богуслав Пашек та начальник Академії Збройних сил Словацької Республіки імені генерала М.Р. Штефаніка бригадний генерал Боріс Уркеч.

Під час проведення брифінгу начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін розповів членам делегації про структуру Київського національного університету імені Тараса Шевченка та інституту. Особлива увага була приділена процесу підготовки військових фахівців у стінах військового навчального закладу. Начальник Національного університету оборони Республіки Польща генерал-майор Богуслав Пашек зазначив, що та система підготовки кадрів для Збройних Сил України, яка існує в інституті, є найкращою на сьогодні та дозволяє державі економити значні кошти.

Під час жвавого обговорення процесу підготовки фахівців за окремими спеціальностями, за якими планується подальша співпраця, іноземним представникам було надано конкретні пропозиції щодо включення певних модулів до навчальних планів. Експерти програми DEEP високо оцінили саме практичне спрямування співпраці з ВІКНУ та погодилися з пропозицією начальника Військового інституту щодо передачі навчальних матеріалів як для занять в аудиторіях, так і в системі дистанційного навчання.

Під час заходу сторони обговорили велике коло питань, зокрема Болонський процес, можливість обміну викладачами та курсантами (студентами), спільні наукові дослідження, вдосконалення навичок та вмінь науково-педагогічних працівників, можливості вдосконалення якості військової освіти, нові виклики, які виникають в контексті підготовки військових фахівців.

Захід пройшов в дружній, відкритій, робочій атмосфері. Представники обох делегацій висловили своє переконання в тому, що запровадження програми DEEP в Україні цілком реальне, якщо воно матиме практичне спрямування та відповідатиме конкретним потребам української сторони та кожного вищого військового навчального закладу.

Фотографії