Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ПРОЙШЛИ ТРЬОХДЕННІ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ ЗБОРИ ПОСТІЙНОГО СКЛАДУ

Відповідно до Плану основних заходів Військового інституту на серпень 2016 року відбулись навчально-методичні збори з постійним складом головною метою яких були: підбиття підсумків роботи навчального закладу за 2015/2016 навчальний рік та надання вказівок щодо навчальної, методичної і виховної роботи, реалізація нових вимог нормативних документів, досвіду військ, результатів навчання за висновками інспекційних заходів, тощо.

На їх початку, очільник вишу генерал-майор Віктор Балабін провів стройовий огляд та опитування особового складу, довів План роботи звернувши особливу увагу на безумовне виконання всіх його пунктів. Протягом трьох днів військовослужбовці здавали контрольні заняття зі стройової, психологічної, воєнної-ідеологічної, тактичної, правової, методичної та мовної підготовки, охорони державної таємниці, підготовки з мобілізаційних питань, військових статутів Збройних Сил України. Згодом заступники начальника Військового інституту підбили підсумки за напрямками своєї діяльності.

До заходу долучились представники замовників, які провели заняття з усією категорією особового складу. Серед них: начальник управління психологічного забезпечення Головного управління морально-психологічного забезпечення, учасник АТО, активний громадський діяч, полковник Сергій Грилюк, який проінформував присутніх про підготовку та службові діяльність випускників інституту; заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони Сергій Винник довів актуальні питання фінансового забезпечення підрозділів та військових частин Збройних Сил на етапі проведення АТО; представник Головного управління Військової служби правопорядку полковник Ігор Синиця актуалізував проблеми підтримання правопорядку в армійському середовищі, а офіцер Головного управління військового співробітництва полковник Валентин Левчик розповів про сучасний стан міжнародної співпраці українського війська.

На підведені підсумків навчально-методичного збору та постановки завдань на 2016/2017 навчальний рік начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін виокремив певні тенденції, які мають місце на сьогоднішній час: скорочення штатів працівників Збройних Сил України, створення навчально-тренувальних комплексів на базі профільних кафедр та проведення щорічного, поточного і підсумкового оцінювань науково-педагогічних та наукових працівників. Серед позитиву було визначено прийняття нового Колективного договору на 2016/2018 роки, відсутність жодної позовної заяви до Військового інституту, що свідчить про високу ефективність діяльності позаштатної юридичної групи.

— Окремої уваги потребує дотримання належного рівня виконавчої дисципліни при прийнятті рішень начальниками структурних підрозділів, — розставляючи акценти на наступний навчальний рік, сказав генерал-майор Віктор Балабін.

Серед пріоритетних завдань було визначено: участь науково-педагогічних працівників з числа офіцерів у забезпеченні та здійсненні заходів АТО, кардинальне змінення підходів до освіти, створення достойної навчально-матеріальної бази, збільшення кількості практичних занять, адаптувати військову науку до сучасних вимог, впровадження на кожній кафедрі стандартів НАТО (окрема навчальна дисципліна або змістовний модуль) та створення власної польової бази (закріплення казарменого фонду).

З нагоди 25-ї річниці Незалежності України та зразкового виконання службових обов’язків кращих науково-педагогічних, наукових працівників і військовослужбовців було заохочено подяками від імені Міністра оборони України, Київського міського голови та голови Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації. Приємною подією стало вручення диплома кандидата психологічних наук начальнику науково-організаційного відділу майору Ярославу Мельнику.

По завершенню заходу очільник інституту висловив слова вдячності всьому особовому складу за плідну роботу та побажав успіхів в новому.

Фотографії