Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ЩО Б НІКОЛИ СВІТАНКИ НЕ ЗДРИГАЛИСЬ ВІД СЛОВА ВІЙНА

У Військовому інституту за ініціативою ветеранської організації з курсантами проведено вечір-реквієм з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні 22 червня 2016 року.

Трагедія Другої світової війни опалила українців ще у вересні 1939-го, але з 22 червня 1941 року Україні судилося надовго стати великим полем бою, землею, що фактично спливала людською кров’ю. 75 років тому на нашу землю прийшла війна, що не оминула жодної родини, спричинила незліченні жертви, руїни та спустошення.

Присутні переглянули відео фільми про ті трагічні сторінки, що розкривають складність подій Другої світової війни.

Від імені особового складу та курсантів-учасників бойових дій, що були на вечорі,  учасник АТО молодший сержант  Микола Радюк  подякував захисникам України усіх поколінь за незбориму силу духу  і патріотизм і додав, що в боях за територіальну цілісність України молоді військовослужбовці продовжують традиції старших поколінь, проявляють мужність і героїзм в боях за рідну землю. Головне завдання курсантів сьогодні, підкреслив учасник бойових дій, оволодівати військовою справою, бути готовими до виконання поставлених командирами завдань.

Учасники вечора вшанували пам’ять усіх, хто поліг у битвах із загарбниками, хто загинув від терору окупантів, хто передчасно помер від ран, хвороб і голоду, а також загиблих під час антитерористичної операції на Сході  країни.

В Університеті також вшанували пам'ять полеглих під час Другої світової війни низкою заходів.

До скульптури-символу «Навала», а згодом і до Пам’ятного знаку викладачам і студентам університету, які загинули в роки Другої світової війни з букетами квітів прийшли керівники університету, члени ветеранської організації, студенти, декани, їхні заступники з виховної роботи, представники профкому, інших підрозділів.

— З кожним роком все менше залишається тих, хто зі зброєю в руках захищав тоді нашу країну. Наш обов’язок не забувати подвигу усіх, хто в червні 1941 року став до бою з фашистами, хто за волю своєї країни віддав життя, — зазначив на церемонії вшанування проректор з науково-педагогічної роботи КНУ В’ячеслав Шамрай. 

Фотографії