Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ЧОРНОБИЛЬ. ДОВГЕ І БОЛІСНЕ ВІДЛУННЯ

Під такою назвою вийшов з друку спеціальний випуск альманаху «Київський журналіст». Автори-упорядники: голова Київської організації національної спілки журналістів України  Михайло Сорока і відповідальний секретар Київської організації НСЖУ Алла Малієнко.

Нова книга – колективна розповідь про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства, яка сталася на український землі, на березі Прип’яті, тридцять років тому, та про її трагічні наслідки для нашої країни і всього світу, для доль мільйонів людей. В основі видання – висвітлення ліквідації наслідків аварії українськими журналістами, багато з яких, на превеликий жаль, передчасно відійшли у вічність. Спецвипуск альманаху доповнений знімками, зробленими київськими фоторепортерами з місця тогочасних  подій.

Книга містить вступну статтю «Біль Чорнобиля з нами» та 3 (три) розділи: «Чорнобиль очима журналістів», «З Чорнобильською бідою віч-на-віч», «Пам’ять береже їх імена». Небайдужі спогади про минуле та сьогодення Чорнобиля викликають велику зацікавленість у читачів. Взяти для прикладу діалог Героя України, двічі Героя Соціалістичної Праці, академіка, президента Національної Академії наук України Бориса Євгеновича Патона та колишнього міністра енергетики України, активного учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС, лауреата Державної премії в області науки і техніки Віталія Федоровича Склярова  «Атомными  станциями  командовала  Москва». Скажімо відверто: факти, роздуми, висновки приголомшують! Раніше ніколи і ніде не доводилося про це читати! В тому числі й про сьогоднішній  стан науки в Україні. Переконливо та могутньо лунає слово академіка НАН України, Героя України відомого поета та публіциста Бориса Олійника в публікації “Рука цілеспрямованої долі”. Як завжди западають у душу та залишають свій неповторний слід поезії Ліни Костенко, яка неодноразово бувала в тридцятикілометровій зоні і на самій ЧАЄС.

У спеціальному випуску альманаху «Київський журналіст» надруковані також поезії і стаття «Стрелка прибора зашкаливала» представника нашого Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС, військового журналіста, лауреата премії Національної Спілки журналістів України «Золоте Перо» полковника у відставці Володимира Воронкова.

Книга «Чорнобиль. Довге і болісне відлуння» розрахована на широке коло читачів. Її також   можуть використовувати в якості навчального посібника  курсанти – майбутні військові журналісти.

Фотографії