Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ПРОТЯГОМ ТИЖНЯ ОСОБОВИЙ СКЛАД ВДОСКОНАЛЮВАВ НАВИЧКИ З ТАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ

Неочікувана російсько-українська війна виявила майже повну неготовність Збройних сил України та суспільства до забезпечення виживання військових та населення уражених сучасними видами зброї під час ведення бойових дій.

Тому, виходячи з досвіду АТО та за ініціативи Благодійної організації Благодійний фонд 44-й навчальний центр для офіцерів та курсантів Військового інституту було організовано тижневий курс з тактичної медицини.

─ Ранній початок лікарської допомоги є  фактором, який значно покращує шанси на виживання та відновлення функцій у пораненого. Тому існує поняття  золотої години”першої години після поранення, протягом якої повинно розпочатись надання кваліфікованої лікарської допомоги, ─ зазначила Людмила Макарова, інструктор з тактичної медицини.

Теоретична підготовка підкріплювалась щоденними практичними навчаннями по користуванню сучасною тактичною аптечкою, з надання першої допомоги в зонах обстрілу та укриття, способам евакуації поранених, тощо.

Нагадаємо, що це вже сьомі курси з тактичної медицини, які організовуються для особового складу Військового інституту різними волонтерськими організаціями та благодійними фондами. 

Командування Військового інституту висловлює подяку Благодійній організації Благодійний фонд 44-й навчальний центр за сприяння у проведенні занять

Фотографії