Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто свято і до кінця виконав свій обов’язок

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) проходять святкові заходи з нагоди 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Напередодні було проведено впорядкування поховань учасників Великої Вітчизняної війни, науковців та викладачів університету, що знаходяться на території Лук’янівського державного історико-меморіального заповідника, Байкового та Берковецького кладовищ, Меморіалу в Кончі-Заспі.

08.05.12 відбулися урочистий мітинг особового складу та покладання квітів до Пам’ятного знака працівникам університету – бойовим і трудовим учасникам війни (фізичний факультет КНУ).

Із великим емоційним піднесенням, змістовно та пізнавально проходив   тематичний ранок: «Слава визволителям України». Присутні переглянули документальні фільми про Велику Вітчизняну війну 1941 – 1945 років, уважно прослухали виступи заступника начальника ВІКНУ з виховної роботи полковника Віктора Уліча, ветерана Великої Вітчизняної війни, учасника бойових дій генерал-майора у відставці Олександра Журавля, офіцера відділу з виховної роботи капітана Олега Домбровського, які розповіли про трагічні події минулого, героїзм та мужність захисників Вітчизни, про життєвий та бойовий шлях генерала армії Івана Черняховського.

Під час проведення тематичного ранку відбулася презентація картинної галереї та історичний екскурс про бойову діяльність полководців, що звільняли Україну від фашистських загарбників, які провів старший науковий співробітник науково-дослідного центру ВІКНУ Сергій Слободян.

– Ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто свято й до кінця виконав свій обов’язок, схиляємо голови перед ветеранами, що не дожили до цього дня, – зазначив полковник Віктор Уліч. – Заходи, які ми проводимо в ці святкові дні, роблять не тільки вагомий пізнавальний, а й важливий виховний внесок у формування особистості захисника Вітчизни.

09.05.13 планується участь військового оркестру Військового інституту в гала-концерті з нагоди 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, який відбудеться у Меморіальному комплексі «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років»; особового складу в урочистих заходах Голосіївського району, урочистому засіданні в Національному палаці мистецтв «Україна» за участю Президента України, покладанні квітів до Пам’ятного знака студентам, викладачам та працівникам університету, загиблим у боях Великої Вітчизняної війни (головний корпус університету).

Фотографії