Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

МИ В СИЛАХ ВСЕ ЗМІНИТИ!

Під таким гаслом у Військовому інституті пройшли урочистості з нагоди 24-ї річниці Дня Збройних Сил України. Цьогоріч заходи розпочались зі святкового засідання Ради ветеранів Київського національного університету імені Тараса Шевченка під головуванням новопризначеного голови Ради професора Федора Кирилюка, на якому було обговорено ряд важливих питань щодо організації військово-патріотичного виховання у нашому виші. Метою візиту лідерів ветеранського руху до Військового інституту постали питання поглиблення культу військовослужбовця-захисника аби кожна людина знала, чому вона повинна працювати на армію, на захист Батьківщини.

Очільник навчального закладу генерал-майор Віктор Балабін та представники органів громадського самоврядування прозвітували перед ветеранським рухом Університету про наші досягнення та здобутки і позначили основні проблеми над якими нині ми працюємо.

Підсумовуючи засідання професор Федір Кирилюк зазначив, що сьогодні у нас дійсно є армія, яка здатна нас захистити.

― Якщо немає миру – то є війна. Тому наше завдання мир, але готуватися до війни. Це не означає тільки зброя та мілітаризація суспільної свідомості, а навпаки – вміння організуватися, мобілізуватися та разом і захисниками відстояти Батьківщину, ― зазначив Федір Михайлович. Після дебатів та обговорень голова Ради ветеранів Університету від імені Ректора академіка Леоніда Губерського, за активну участь у боротьбі за свободу і незалежність Батьківщини, вручив колективу Військового інституту Подяку.

На святковий концерт з привітаннями прибули  українська громадська діячка і журналістка, народний депутат України Ганна Гопко, волонтерський десант, учасники АТО, зокрема заслужений краповий берет, відомий кіборг, головний сержант першої аеромобільної роти 95-ї бригади старшина Анатолій Свирид.

― Рідна університетська родина зібралась для того, щоб привітати один одного. Це не лише свято Військового інституту, а й Університету, всіх громадян, які навчаються тут, свято наших ветеранів, ― зазначив генерал-майор Віктор Балабін.

З вітальними словами до присутніх звернулась народний депутат України Ганна Гопко, яка передала до бібліотеки Військового інституту збірку “Підривної літератури” та учасник АТО курсант Володимир Небір, якому було вручено медаль “Захиснику Донецького аеропорту”.

Завершилось дійство феєричним виступом української співачки, володарки національної музичної премії “Пісня року 2014” Світлани Тарабарової патріотичні пісні якої вже встигли стати хітами в зоні АТО та в Україні загалом.

Окрім того, в Університеті проводилась акція “Привітай бійців. Надішли листівку”. На адресу Військового інституту надійшло майже 300 листівок, оберегів для наших захисників, які разом із спецвипсуком газети “Універсант” вже відбули до м. Краматорська для їх розповсюдження. Окрему подяку хочеться висловити дітлахам Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка, дошкільного навчального закладу № 726, спеціалізованої школи № 91 І-ІІІ ступеню з поглибленим вивченням інформатики Шевченківського району міста Києва.


Фотографії