Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ВІДБУЛИСЬ АВТОРСЬКІ ЗУСТРІЧІ З ПИСЬМЕННИКАМИ ВАЛЕНТИНОМ БАДРАКОМ ТА ОЛЕГОМ ВІНОГРАДОВИМ

На передодні 24-річниці Збройних Сил України та на запрошення командування Військового інституту в рамках військово-патріотичної та інформаційно-пропагандистської роботи було проведено зустрічі з директором Центру арміїї, конверсії та озброєння Валентином Бадраком та активним учасником євромайдану Олегом Віноградовим.

- Нам дуже приємно, що Валентин Володимирович знайшов час у своєму щільному графіку поспілкуватись з військовослужбовцями та працівниками інституту адже ті питання, які ви досліджуєте та над якими працюєте є вкрай важливими для нашого війська, а особливо в такий час, - зазначив, представляючи поважного гостя, заступник начальника Військового інституту по роботі з особовим складом полковник Віктор Уліч.

Валентин Бадрак досить детально та цікаво поділився з особовим складом напрямками діяльності Центру та питаннями сучасного суспільно-політичного, воєнно-економічного, військово-промислового стану України та презентував власні книги “Герої сучасної України”, “Східна стратегія” “Чистилище”. Велику увагу аудиторії викликала тема агресивної інформаційної війни Російської Федерації проти України та психологінчого протиборства, а також вивчення та дослідження британською розвідкою психологічного портрету Путіна.

- Якби на рівні 2006-2008 років було чітко вибудовано стратегію по відношенню до того, що каже В. Путін та робить то напевно б його зупинили раніше. На мою думку, розуміючи певні моменти психології, використовуючи їх активно в політиці, у військовій справі та в різних інших сферах можна досягти дуже серйозного ефекту, - зазначив дослідник.

Презентуючи книгу “Герої сучасної України” експерт окремо зупинився на проблемі світоглядного вибору населення Донецької та Луганської областей, що стало однією з причин нагнітання ситуації на Сході України.

- Однією з проблем донецького регіону було те, що близько третини населення не ідентифікували себе як українці. Але за рахунок інформаційних технологій, через героїко-патріотичну літературу, нам вдається переломити їхню свідомість та показати, що серед них набагато більше укранців, ніж це їм могло б здаватись, - підсумував Бадрак.

Після відповіді на запитання, які носили різноманітний характер – від питань оборонно-промислового комплексу до стратегії будівництва армії Валентин Володимирович вручив найактивнішим учасникам свої праці.

Від імені командування Військового інституту полковник Віктор Уліч подякував керівнику Центру армії, конверсії та оззброєння і вручив Подяку та заохочувальні подарунки.

Не менш цікаво пройшла зустріч і з одним з найактивніших учасників Євромайдану Олегом Віноградовим, який, на запрошення працівників бібліотеки Військового інституту, презентував книгу “Слово Майдану”. У книзі автор зібрав сто оповідань учасників і очевидців подій, що сталися на Майдані Незалежності в Києві з листопада 2013 по лютий 2014 року.

- Спогади представників майже всіх служб, підрозділів, напрямків і рухів Майдану надають можливість дізнатися всю правду про революційний Майдан, а також зрозуміти думки, надії і вчинки тих, хто ціною власного життя відстоював честь України і гідність свого народу. Всі оповідання – цікаві, відверті, емоційні і по-своєму унікальні, - зазначив автор книги.

Варто зазначити, що Олег передав близько 30 таких книг нашим військовослужбовцям в зону АТО, а тепер і до курсантської бібліотеки.

 

Командування Військового інституту висловлює глибокі слова вдячності Валентину Бадраку та Олегу Віноградову за активну участь у просвітницькій роботі особового складу  

Фотографії