Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ВІДБУЛАСЬ ХІ НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ “ВІЙСЬКОВА ОСВІТА І НАУКА: СЬОГОДЕННЯ ТА МАЙБУТНЄ”

Відповідно до Плану наукової і науково-технічної діяльності Збройних Сил України на 2015 рік нещодавно у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка пройшла XІ Міжнародна науково-практична конференція “Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє”.

Метою конференції постали питання всебічного обговорення стану військової освіти і науки, визначення перспектив їх розвитку, апробація результатів наукових досліджень, організація співробітництва в науковій діяльності та підготовці військових фахівців, науково-педагогічних і наукових кадрів.

На конференцію надійшло 343 доповіді вчених, науково-педагогічних працівників, ад’юнктів, здобувачів, слухачів, з них – 32 представники з інших країн, зокрема: Польщі, Болгарії, Латвії, США, Великобританії, Швеції, Німеччини, Фінляндії, Узбекистану, Казахстану, Білорусії.

У роботі конференції взяли участь професор кафедри морально-психологічного забезпечення діяльності військ Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, д. психол. н., с.н.с. Віктор Алещенко, доктор наук, професор, Східно-Західного інституту Наджам Аббас (Великобританія), завідувач відділу оборонних стратегій та військово-технічної політики Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України, д.е.н., доц. Віталій Бегма.

На конференцію надійшли наукові доповіді з понад 75 установ та організацій, ВНЗ України та зарубіжних країн.

Нагадаємо, що XІ Міжнародна науково-практична конференція “Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє” присвячена пам’яті першого начальника Військового інституту, заслуженого працівника народної освіти України, доктора технічних наук, професора генерал-лейтенанта Жукова Сергія Анатолійовича.

Варто зазначити й те, що у доповідях науковців червною ниткою пройшла тема АТО та ефективність застосування наукових досліджень на практиці для підвищення боєздатності Збройних Сил України.

З доповідями на пленарному засіданні виступили Президент Міжнародної науково-освітньої асоціації L’Association 1901 “SEPIKE”, доктор економіки, професор Шефер Міхаель, доктор наук, професор Університету Маннхайма Оксана Гетьман “Університет як сучасна освітня організація на майбутньому глобальному ринку”, народний депутат України, к.ю.н., доц., генерал-майор юстиції запасу Віктор Чумак “Новелли в антикорупційному законодавстві України”, доктор наук, професор, Східно-Західний Інститут (Великобританія) Наджам Аббас “Вища освіта України і Болонський процес”, тощо.

Активно та плідно працювали секції: “Технічні проблеми озброєння і військової техніки та технології подвійного призначення”; “Актуальні проблеми лінгвістичного забезпечення Збройних Сил України ”; “Актуальні проблеми гуманітарного та соціального розвитку Збройних Сил України”; “Фінанси і воєнна економіка”; “ Інформаційно-психологічна боротьба у воєнній сфері”; “Сучасні інформаційно-комунікаційні технології у воєнній сфері”; “Актуальні проблеми правового забезпечення повсякденної діяльності Збройних Сил України в особливий період”, “Інновації у вищій освіті”.

На завершення конференції керівники секцій підбили підсумки їх роботи та визначили кращі доповіді. Мета конференції досягнута. Визначені найбільш перспективні наукові напрямки та пропозиції.

Фотографії