Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ВКЛОНЯЄМОСЬ ДОЗЕМНО УКРАЇНСЬКОМУ СОЛДАТУ

З слухачами  курсів, що займаються за програмою прискореної підготовки офіцерів з військовослужбовців, які мають вищу освіту, за ініціативою Спілки ветеранів Афганістану Військового інституту, відбулась презентація  книги  “Вклоняємось доземно українському солдату”, яка видана колективом Центрального друкованого органу Міністерства оборони України  газети “Народна Армія”. 

У своєму виступі  голова Ради ветеранів інституту розповів, що  це вже друге видання нарисів та замальовок військових журналістів про захисників України, які героїчно і мужньо боронять рідну землю. Проект унікальний, бо це — жива історія. Ця книга дозволить доторкнутися до історії кожного бійця, який став на захист Батьківщини, коли ворог прийшов на поріг нашого дому.

Книга “Вклоняємось доземно українському солдату” є даниною усім, хто з честю виконує свій військовий обов’язок заради майбутнього нашої держави. Окрім героїчних історій, у ній розміщені фоторепортажі з передових позицій, зроблені військовими журналістами, розповіді про активних бійців волонтерського фронту, звернення матерів і дітей до військових, а також список нагороджених учасників АТО.

На презентацію прибули учасники  АТО  лейтенант Денис Пархацький,  молодший лейтенант Тетяна Овсепян, старший солдат Юлія Федоренко, солдат Юрій Кочевенко.

“Книга, яку ми сьогодні презентуємо, — це історія боротьби за нашу незалежність, написана військовими журналістами. Історія буремних військових буднів на Донбасі, історія солдатів цієї війни, на плечах яких увесь її тягар. Мені  прийшлось з ними служити на Сході країни.  Це розповіді про героїзм українського солдата. Це щемливі історії про те, як війна ламає людські долі. Кожен з героїв цієї книжки вартує того, щоб йому доземно вклонитися”, — розповіла  учасник бойових дій  АТО  Юлія  Федоренко. До речі, Юля – одна із героїнь цієї книги, тільки першого видання.  На Сході країни вона найшла свою долю – чоловіка, який теж учасник бойових дій.

Герої книги різні за віком, професією, вони з різних куточків України, але вони поєднанні однією метою — відстояти Україну.  В школах виховується майбутнє нашого війська й України. І на прикладах героїв книги буде виховуватися ще не одне покоління захисників України.

 “Ця книга є реальним підручником справжнього бою. Її матеріали мають вивчати в військових навчальних закладах. Це — жива історія, а хлопці, які повернулися з  АТО,  мають вчити майбутніх військовослужбовців , як по-справжньому вести бій, як уберегти своїх товаришив , як перемагати. З деякими героями публікацій я був знайомий, і  дуже вдячний  журналістам, за цю книгу”, - зазначив  учасник АТО лейтенант Денис Пархацький.

У книзі також опубліковані вірші та дитячі листи до наших військовослужбовців з подякою за їхню хоробрість, мужність, побажаннями миру, добра, непохитної віри та надії у перемогу, а ще фотографії з передової.

Учасники презентації отримали в подарунок книги. З її змістом можна познайомитись в бібліотеці Військового інституту.

Фотографії