Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

26 річниця Військового інституту

Що таке Військовий інститут? Ні, це не корпус, аудиторії та заняття. Військовий інститут – це люди. Офіцерський та сержантський склад, цивільні викладачі, інструктори, працівники ЗСУ, ну і, звичайно, курсанти та випускники. Саме ці люди формують та творять нову історію нашого ВВНЗ.

Сьогодні, для них, як і для мене особисто, велике подія  – 26 річниця із дня створення Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Наш інститут має майже столітню історію.
Із самого початку військову підготовку студентів у Київському університеті проводила Військова кафедра, яка була створена у 1933 році. В майбутньому підрозділ неодноразово реорганізовувався та змінював формати підготовки. І тільки через 65 років, 21 січня 1998 року, згідно Постанови Кабінету Міністрів України №64, створено окремий підрозділ Київського національного університету імені Тараса Шевченка - Військовий інститут. 

Зараз ВІКНУ - сучасний міжвідомчий, багатопрофільний, інтегрований військовий навчальний підрозділ провідного вищого навчального закладу України, що здійснює підготовку професіоналів військової справи за унікальними спеціальностями для Збройних Сил України та інших силових структур сектору безпеки і оборони України. 

Шановні брати по зброї, вітаю вас із цим визначним днем. Найважливіше, що зараз можна побажати – Перемоги та миру, майбутнього спокійного та процвітаючого життя у незалежній Україні.

Як казав великий Кобзар «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі».
 

 

Бригадний генерал Анатолій Шевченко