Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Засідання Вченної ради

У Військовому інституті відбулося чергове засідання Вченої ради, на якому розглядалися та схвалювалися проєкти освітніх програм для бакалаврів та магістрів за спеціальностями Військового інституту, що відповідають професійним стандартам військової освіти. 

 

Обговорювались проєкти Правил прийому громадян України до ВІ на навчання за програмою підготовки офіцерів запасу в 2024 році, а також наголосили  про необхідність створення керівниками структурних підрозділів соціально-психологічних умов для ефективної службової діяльності та оптимального морально-психологічного стану особового складу. Були розглянуті та затверджені програми військових (навчальних) практик та програми військового стажування курсантів за ступенем вищої освіти. 

 

На Вченій раді виступили також курсанти – члени Вченої ради, які висловили свої думки щодо різних аспектів повсякденної діяльності ВІ, зокрема, про рівень задоволеності організацією та якістю освітнього процесу у ВІ, ставлення курсантів до навчання, комунікацію з науково-педагогічними працівниками, тилове та медичне забезпечення. 

 

З метою покращення роботи були проаналізовані та обговорені питання комунікації, реалізації освітніх програм, воєнно-наукової роботи курсантів (слухачів) як невід’ємної частини освітнього процесу, заохочення курсантів, визначення пріоритетів матеріально-технічного забезпечення. Головою ради сержантів були висунуті пропозиції щодо вдосконалення роботи сержантської ради та підвищення військової дисципліни серед курсантів.  

 

На завершення було обговорення, що стосувалося реєстрації у КНУ наукової школи «Теорія та практика військової освіти в інноваційному вимірі» у науковому напрямі «Воєнні науки та національна безпека».

 

 

Фотографії