Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У ВІКНУ розповіли столичним школярам, щоб потрібно для того, щоб стати офіцером

   До Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка завітали дев'ятикласники одного із навчальних закладів столиці. Офіцери та курсанти військового інституту розповіли юнакам та дівчатам про свій інститут, зробили екскурсію навчальним закладом та провели урок із вогневої підготовки з бойовою стрільбою.

​  Класний керівник дітей Наталія Воловик розповіла, що сьогодні шкільна молодь цікавиться армійською тематикою і коли постає запитання вибору професії то дітям цікаво, а що потрібно для того, щоб стати військовим.

  - Ми з радістю прийняли запрошення військових. Таких, хто не хотів побувати у військовому інституті не було, - розповідає пані Наталія.

  За її словами, сьогодні все частіше професію військового обирають і дівчата. А у Військовому інституті їх сьогодні навчається близько 40 відсотків. Тому, окрім хлопців, наша сьогоднішня екскурсія буде корисною і для дівчат.

  Заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення полковник Сергій Мотика зазначив, що щороку охочих стати курсантами Військового інституту багато. Відбір абітурієнтів проводиться ретельно, тому і поступають сюди найкращі.

  Загалом, охочі вступити до Військового інституту мають можливість обрати один із десяти напрямів: переклад, психологія, політологія, міжнародна інформація, журналістика, правознавство, фінанси і кредит, геоінформаційні системи і технології.

  Підготовку за своїми спеціальностями майбутні офіцери проходять в інститутах і на факультетах Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А вже безпосередньо військову справу вивчають у ВІКНУ.

  Велика увага приділяється вивченню іноземних мов, зокрема англійської. Для цього в начальному закладі створені всі умови і курсанти можуть займатися вивченням мов ще додатково. Керівництво військового вишу цьому тільки сприяє.
Курсанти інституту також  мають змогу обмінюватися досвідом із нашими закордонними колегами. Серед всіх навчальних закладів у системі військової освіти тільки ВІКНУ бере участь у євросоюзній програмі академічної мобільності ERASMUS+. Це означає підтримку проєктів співпраці, партнерства, заходи й мобільність у сфері освіти, науки, професійної підготовки.

  У межах цієї програми Військовий інститут уклав угоди з вищими військовими навчальними закладами країн НАТО: Болгарії, Литви, Польщі, Хорватії.
Це означає, що рівень освіти, який надається у ВІКНУ та дипломи повністю визнаються військовими вишами  країн НАТО і їм цікава співпраця з нашими освітянами.

  Ось так коротко та змістовно розповіли школярам про свій навчальний заклад офіцери та курсанти ВІКНУ. Загалом екскурсія дітям сподобалася. Ніхто не пожалкував, що приїхав в гості до військових. Серед дев'ятикласників з'явилися і такі, хто вже вирішив, що хоче навчатися саме у ВІКНУ.

  ​- Ми поспілкувалися з керівництвом та курсантами інституту, відвідали кафедри, навчальні аудиторії, постріляли з бойової зброї, а також оглянули  матеріально-технічну базу інституту. Скажу відверто, мені сподобалася, - ділиться враженнями дев'ятикласниця Олександра. – Я хочу тут навчатися і вже знаю, що для цього потрібно ретельно готуватися. По-перше, потрібно набрати високий бал ЗНО, також треба мати високий рівень фізичної підготовки.

Фотографії