Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсанти Військового Інституту здобули перемогу в змаганнях «BATTLE MILE»

21 лютого відбувся біговий турнір в рамках Battle Mile Indoor League 2021, участь в якому взяли курсанти Юрій Галка та Анатолій Тонконоженко. Бігова миля, а саме так називають змагання, піддалася досвідченим спортсменам нашого інституту. Команда, до складу якої входили наші хлопці, виборола перше місце з загальним часом 23 хв 53 сек, майже на три хвилини випередивши команду-суперника.

Що ви знаєте про так звану бігову милю, інакше кажучи, біговий батл? Цей досить молодий вид змагань потребує не тільки витримки спортсменів, а й командної згуртованості, стратегічного бачення і критичного мислення. Правила змагань прості: на старт виходить дві команди у кількості шістьох спортсменів у кожній. Дистанція, яку вони мають подолати дорівнює одній милі, тобто 1609 метрів, 34 сантиметри. Команди мають показати кращий сукупний час, долаючи милю. Чіпова система фіксує час спортсменів кожні 200 метрів і виводить результат на інформаційну панель, де відображається різниця в часі між двома командами. Це дає можливість учасникам контролювати свій результат і оперативно приймати тактичні рішення щодо подальших дій. Додатково у кожної команди є ще один учасник, так званий «джокер», який може прийняти естафету у будь-якого члена команди на будь-якій дистанції, але лише один раз.

  • Це не тільки новий досвід, а й гарне тренування, – ділиться враженнями Юрій Галка, - Ти біжиш, і думаєш про подальші дії іншого учасника, розраховуєш швидкість і час. Було цікаво і хвилююче. Командні змагання завжди викликають викид адреналіну й ейфорію.

  • Думав лише про те, щоб не підвести команду. Від твоїх зусиль залежить результат команди. На кону – перемога, - розповідає про емоції під час змагань Анатолі Тонконоженко.

Здобувши перемогу на даному етапі, команда Анатолія і Юрія вийшла в фінал, який відбудеться в травні. Тож хлопці не поспішають насолоджуватись тріумфом, бо попереду виснажливі тренування і підготовка до нових звершень.

Євгенія Пугач

Фотографії