Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Військовому інституті триває екзаменаційна сесія

У Військовому інституті триває екзаменаційна сесія. Для курсантів 2-го курсу магістратури вона є завершальним етапом перед початком чергового етапу життя – офіцерської кар’єри у Збройних Силах та особистого внеску у процес інтеграції України до Північноатлантичного Альянсу. Це вимагає досягнення амбітної цілі – володіння особовим складом іноземною мовою, знання та застосування стандартів НАТО, вільне професійне спілкування з іноземними колегами тощо. Тому однією з найважливіших цілей, що стоять перед науково-педагогічним складом нашого інституту, є вивчення основних термінів та визначень Альянсу та надалі – викладання спеціальних дисциплін іноземною мовою.
Цьогорічні випускники – майбутні військові юристи під час складання комплексного екзамену мали змогу відповідати на одне з питань англійською мовою, адже саме англійською відбувався навчальний процес з дисципліни “Право міжнародної безпеки”.
“Для сучасного викладача немає сенсу володіти іноземною мовою суто формально, лише для себе”, – ділиться думками професор кафедри правового забезпечення Олег Гущин, – “Його завданням має стати розвиток тих, хто навчається, а тим більше за умов інтеграції України до євроатлантичного простору. Тож другий рік поспіль зазначена дисципліна у програмі підготовки магістрів викладається іноземною мовою. Це спонукає до кращого володіння англійською як викладача, так і курсантів”.
Проте нашим курсантам не варто чекати вступу на магістерську програму, щоб почати опановувати фахову англійську. Кафедрою правового забезпечення розроблено та успішно апробовано дисципліну “Право збройних конфліктів”, зміст якої повністю відтворює стандарт Альянсу “STANAG 2449: Training in the Law of Armed Conflict”, і яку адаптовано для англомовного викладання в межах програми підготовки бакалаврів. Цей стандарт є основою для держав-учасниць Альянсу з вивчення права збройних конфліктів, дотримання якого є актуальним завданням і для Збройних Сил України.
“Ефективність та універсальність цього підходу підтверджено успішним досвідом викладання зазначеної дисципліни у Національному оборонному коледжі Республіки Болгарія. Можу впевнено зазначити, наші майбутні офіцери підготовлені не гірше за своїх натівських колег”, – вважає Олег Гущин.
“Заплановано вивчення курсантами стандартів НАТО із цивільно-військового співробітництва та діяльності військової поліції, навчання у центрах досконалості Альянсу та їхню участь у програмі Еразмус+, що неможливо без володіння іноземною мовою. Упевнений, що запровадження навчання фахових дисциплін англійською мовою – правильний вибір, і це забезпечить провідну роль нашого інституту у системі військової освіти майбутнього.”, – підсумовує начальник кафедри правового забезпечення Ігор Коропатнік.

Фотографії