Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


Програма комплексних практичних занять з вивчення курсу Первинної військово-професійної підготовки і тактичної медицини
Протягом минулого тижня слухачі першого року навчання факультету післядипломної освіти, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, закінчили виконання Програми комплексних практичних занять з вивчення курсу Первинної військово-професійної підготовки і тактичної медицини. В складних погодних умовах були виконані вправи навчальних ст..
[ читати далі ]
Представники Військового інституту відвідали військове училище у Франції
Курсанти ВІКНУ стажувалися на рівні командира взводу у Загальновійськовому училищі Сен-Сір Коеткідан м. Рен, Французька Республіка з 14 червня по 17 липня 2021 року Участь у закордонних відрядженнях є необхідною складовою для налагодження академічних зв’язків представників вищих військових навчальних закладів України з іноземними партн..
[ читати далі ]
Круглий стіл за участю агенції інноваційного підприємництва «Evogranum»
У Військовому інституті відбувся круглий стіл, на якому були присутні представники від нашого інституту та Агенції інноваційного підприємництва «Evogranum». На порядку денному були можливості активної участі представників ВІКНУ в національних та міжнародних грантових програмах.​Зокрема, йшлося про "Горизонт 2020" (Horizon 2020) &ndash..
[ читати далі ]
Першокурсники на «лінії вогню»
Курсанти Військового інституту успішно закріпили теоретичні знання з вогневої підготовки виконавши курс контрольних стрільб. На одному з полігонів курсанти відпрацювали вправи контрольних стрільб з автомата АК-74. Усі курсанти показали добрі результати. Стрільби проводилися під керівництвом начальника навчально-польових зборів підполковника Яросла..
[ читати далі ]
Вступні випробування до Військового інституту тривають
Майбутні курсанти, складають іспит з фізичної підготовки, проходять психологічне тестування та медичний огляд. За словами абітурієнта Олексія Овчара його вибір був добре обміркованим: «Я навчався в Чернігівському ліцеї з ПВФП, тому шлях військового обрав ще з 9 класу. Вирішив вступити у Військовий інститут КНУ ім. Тараса Шевченка, щоб..
[ читати далі ]
РЕАЛІЗАЦІЯ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНІЦІАТИВИ ЩОДО ОБМІНУ МОЛОДИМИ ВІЙСЬКОВИМИ І ОФІЦЕРАМИ
В рамках практичного військового модуля програми Еразмус+ триває перебування представників Військового інституту в Академії сухопутних військ "Ніколає Бальческу", Сібіу. Напередодні прибуття згідно з військовим ритуалом було піднято прапори країн-учасниць міжнародних навчань країн-членів НАТО та країн партнерів. Зокрема, Румунії, Чехії, Болгарі..
[ читати далі ]
УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ ВІКНУ В НАВЧАЛЬНОМУ МОДУЛІ ВІЙСЬКОВОЇ ПІДГОТОВКИ В АКАДЕМІЇ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК «НІКОЛАЄ БЕЛЧЕСКУ» СІБІУ
З 11 липня по 16 липня 2021 року представники Збройних Сил України беруть участь у практичному військовому модулі в Академії сухопутних військ імені Ніколає Белческу в рамках Програми Європейського Союзу Еразмус+ (а саме, військовий Еразмус+, EMILYO) напрямок академічна мобільність. З метою забезпечення початкової військової освіти в вищих війс..
[ читати далі ]
Викладачі Військового інституту відвідали Аграрний університет в Республіці Болгарія.
Представники Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка разом з представниками Військової академії імені Георгія Раковського, м. Софія відвідали Аграрний університет в м. Пловдив, Болгарія. Заступник ректора з міжнародної діяльності, доц. проф. д-р Світла Янчева привітала гостей і розповіла про діяльніст..
[ читати далі ]
15-та річниця створення Центру спеціального призначення Військової служби правопорядку Збройних Сил України
У будинку Культури міста Васильків, відбулись урочистості з нагоди 15-тої річниці створення Центру спеціального призначення. ТВО начальника Військової служби правопорядку у Збройних Силах України генерал-майор Василь Максименко вручив військовослужбовцям Центру відомчі нагороди, цінні подарунки, грошові премії, грамоти та заохочення. Також, до прив..
[ читати далі ]
Курсанти першого курсу проходять практичну підготовку
Розпочалися перші практичні заняття з першокурсниками за тематикою ВОС «Стрілець механізованого взводу» тривалістю чотири тижні. Навчання проходять на базі Військового інституту. Основними предметами даного курсу є: тактична підготовка, вогнева підготовка, фізична підготовка, національно-патріотичне виховання, підготовка з РХБ захисту..
[ читати далі ]