Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсантам до снаги керувати вантажівкою

Підготовка проходить за звичайною схемою: вивчення будови автомобіля, принципів функціонування механізмів та алгоритму дій в разі виходу з ладу тієї чи іншої деталі. Тому під час занять викладачі моделюють різноманітні ситуації. Потрібно вміти не тільки їздити, але й ремонтувати машину. І головне - робити це максимально швидко. Адже в майбутньому можуть траплятися різні ситуації, а такі знання можуть врятувати і життя людей.

«Сьогодні це дуже важливий навик керувати транспортними засобами категорії «В» та «С», бо без техніки не обходиться жодна військова частина та установа. Ми намагаємося дати максимум теоретичних знань, розуміння всіх нюансів правил дорожнього руху та водіння», - говорить викладач кафедри автомобільної підготовки Олексій Дем‘янюк.

 

На перший погляд водіння таких великих машин здається нереально важкою справою. Воно і не дивно - більшість взагалі вперше сідає за кермо автомобіля. Проте коли поруч досвідчені інструктори, немає ніякого переживання, просто уважно слухаєш і насолоджуєшся кожним моментом водіння. Починаючи з простих елементів, курсанти продовжують вчитися їздити на автодромі та населених пунктах. Коли вони вже добре відчувають габарити машини, знають нюанси, тоді інструктори надають декілька випробувань на автомобільній смузі перешкод. Потрібно об’їхати перепону, рушити під гірку, подолати глибинну перешкоду чи навпаки проїхати вузеньким містком. Для майбутніх офіцерів в кінці такої навчальної програми вже немає жодних проблем з керуванням.

 

« Я давно мріяв навчитися цій справі. Почалося все, коли батько вперше посадив мене за кермо. Продовжив навчання вже в інституті. Тут нас навчили їздити вісьміркою, проїзжати перепони, заїжджати в гараж заднім ходом тощо. На мою думку, це дуже важливе вміння як для чоловіків, так і для жінок. Коли всі етапи пройдені, тоді відчуваєш справжнє задоволення від того, що тобі до снаги підкорити багатотонну машину», - розповідає курсант Військового інституту Владислав Якимчук.

 

Стати офіцером - це пройти школу життя, знати що таке випробування, не зламатися і знати те, чого не навчать в жодному цивільному виші. У Військовому інституті роблять ставку на підготовку таких професіоналів, які знайдуть вихід з будь-якої ситуації.

 

Олександр Осовський

Фото: Катерина Козлова

Фотографії