Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

«Zoom» зменшує дистанцію

Курсанти Військового інституту КНУ не втрачають часу даремно, адже для них є набагато важливіші справи ніж пандемія коронавірусу.

У сучасному світі пропаганда, агітація та різноманітні маніпуляції в інформаційній сфері стали таким самим ефективним способом ведення бойових дій як і використання сучасного озброєння на полі бою. Ось тільки перемога в інформаційній війні є чи не головним фактором встановлення миру, адже в реальному часі триває боротьба не тільки за окуповані ворогом території, а й за думки та свідомість мирного населення.

Майбутні військові журналісти, які навчаються на 4 курсі використовують сучасні технології на повну, тож карантин не стане на заваді можливостям дізнатися нове й корисне. На відміну від своїх цивільних колег вони не тільки можуть, а й прагнуть займатися й тоді, коли у більшості – незапланована відпустка. Мобільний додаток «Zoom» - чарівна паличка, яка допомагає зв’язатися з викладачем по відео-зв’язку. Так протягом двох годин із викладачем Андрієм Юричком обговорили види пропаганди, агітації та маніпуляцій, а також шляхи їх застосування. Адже тільки оборонятися – мало, треба давати інформаційних стусанів у відповідь. Не оминули й теми PR-кампанії, адже діяльність у цій сфері може бути оперативним інструментом комунікаційної стратегії для реалізації довгострокових задач. Вирішувати проблеми по мірі їх надходження – розумна справа, але війна – своєрідна гра у шахи: виграє той, хто прорахує всі можливості та ризики наперед.

Кажуть, що світле майбутнє завжди залишається за молоддю, і з цим немає сенсу сперечатися. А якщо молодь обрала військову справу та навчається тому, як протистояти інформаційним впливам ворога – це ще один маленький, але впевнений крок до перемоги.

Катерина Заносієнко

 



Фотографії