Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ТАКТИЧНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ ПІД ЧАС НАВЧАЛЬНИХ ЗБОРІВ У КИЇВСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

Сьогодні наша зустріч проходить на кафедрі тактичної підготовки факультету військової підготовки КНУ імені Тараса Шевченка.

Як зазначив Володимир ВІШНЯКОВ, завідувач кафедри, кандидат  військових наук, доцент, полковник запасу, – “Науково-педагогічні працівники кафедри викладають  студентам предмет «Тактична підготовка» навчальної дисципліни „Військова підготовка” у діалектичному поєднанні  з вогневою, стройовою, фізичною підготовкою, статутами Збройних Сил України для студентів усіх спеціальностей.”

Історично кафедра тактичної підготовки cтворена 16 вересня 2011 р. у складі факультету військової підготовки для підготовки офіцерів запасу та   військових фахівців тактичного рівня для Збройних Сил та інших військових формувань України.

За словами завідувача кафедри: “Кафедра забезпечує викладання предмета “Тактична підготовка” із врахуванням досвіду останніх війн, локальних конфліктів, військових навчань, а також наукових і навчально-методичних досягнень викладання нашого предмету в інших вищих військових навчальних закладах. В основу предмета “Тактична підготовка” покладені вимоги Бойових статутів Сухопутних військ та інших керівних документів із підготовки, організації та ведення сучасного загальновійськового бою до батальйону включно. Методична і навчальна робота кафедри спрямована на розробку методик і проведення занять із використанням новітніх інформаційних технологій. Наукова робота кафедри тісно пов’язана з практикою, проводиться відповідно до пріоритетних напрямів наукових досліджень Збройних Сил України й спрямована на узагальнення й розповсюдження передового досвіду бойового застосування підрозділів Сухопутних військ у сучасних умовах. Провідними фахівцями кафедри є доцент Зайцев Д.В, старші викладачі Пахарєв С.А., Штерцер Ю.І., Чепуренко В.В.”.

За словами Лілії СЕМЕНЕЦЬ студентки 41 фс навчальної групи, майбутнього офіцера запасу, – “Важливе  місце у війскових зборах займають  занятя з тактичної підготовки”. На  думку Лілії, – “В ході занять з тактики, вона навчилася правильно готувати себе та стрілецьку зброю до сучасного бою, впевненості та чіткості дій, які необхідні у сучасному бою“.

Як наголосив доцент кафедри кандидат військових наук полковник-запасу Дмитро ЗАЙЦЕВ – “майбутні офіцери запасу мають можливість у повному об’ємі  опанувати теоретичні знаннями з основ підготовки та ведення загальновійськового бою, набути практичні навички з тактики дій підрозділів Сухопутних військ. Крім того, під час занять з тактичної підготовки, після обґрунтованого пояснення викладачами кафедри, студентами здійснюються необхідні розрахунки при обґрунтування кількісно-якісних показників для прийняття обґрунтованого рішення та постановки бойових завдань підлеглим на посадах командира механізованого взводу, роти, батальйону. Це примушує студентів, крім відпрацювання графічної частини рішення командира на топографічній карті, здійснювати бойові розрахунки до конкретної тактичної обстановки”.

Таким чином, безумовно кафедра тактичної підготовки є провідним структурнім підрозділом військового факультету і дає студентам переважну кількість військових знань для їх професійного становлення як майбутніх офіцерів – захисників своєї Вітчизни та Українського народу.

Фотографії