Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Офіцери нашого Військового інституту склали нормативи з фізичної підготовки

Сьогодні, 23 жовтня на території студмістечка КНУ, розпочалась щорічна перевірка фізичної підготовки офіцерського складу Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка фахівцями Управління фізичної культури і спорту Міністерства оборони України. Офіцери змагались долати дистанцію в 100 метрів, виконувати силові вправи, а також брати участь в забігу на дистанції – 1, 2, 3, км відповідно до своєї вікової категорії.

Всі офіцери, на чолі з начальником Військового інституту генерал-майором Ігорем Толоком були заряджені на позитив, вправно боролися з хвилюванням, підтримували один одного жартами, посмішками і порадами щодо техніки виконання вправ. Зберігати товариську атмосферу і настрій на успіх учасникам допомагав оркестр Військового інституту, який супроводжував динамічною музикою кожен забіг.

- Настрій чудовий, здаємо нормативи, як мені здається, добре – ділиться враженнями капітан юстиції Оксана Кудря, - військовослужбовцям вкрай необхідно бути в чудовій фізичній формі. А курсантам хотілось би порадити підходити до питання фізичної активності з відповідальністю, більше приділяти уваги бігові і правильно харчуватися – і тоді екзамен з фізичної підготовки не буде здаватися таким складним.

Проте як завжди вирішальну роль зіграло випробування на витривалість. У забігу на довгу дистанцію беззаперечними лідерами стали підполковник Юрій Піголь, капітан юстиції Оксана Мельник та капітан Іван Невмержицький.

- Загальна оцінка офіцерів Військового інституту КНУ ще обраховується, але за моїми спостереженнями, з професійної точки зору, вона має бути добра, - прокоментував сьогоднішню здачу нормативів заступник начальника методичного відділу фізичної підготовки та спортивної діяльності управління фізичної культури і спорту Міністерства оборони України полковник запасу Роман Нізов.

Отже, перший день перевірки минув. Завтра змагатимуться курсанти… 

 Євгенія Пугач
Валерії Кротченко, (фото)

Фотографії