Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Викладачі і курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка взяли участь у XXII Міжнародній конференції користувачів Esri в Україні

Днями відбулась XXII Міжнародна конференція користувачів Esri в Україні «ГІС (геоінформаційні системи) в управлінні територіальним розвитком» під час якої обговорювались актуальні шляхи розвитку сучасних геоінформаційних технологій.  

У роботі конференції взяли участь представники Кабінету Міністрів України, РНБО України, Топографічної служби Збройних Сил України, представники Військового інституту - курсанти та викладачі за спеціальністю геоінформаційні системи і технології.

Підполковник Роман Писаренко, заступник начальника кафедри геоінформаційних систем і технологій виступив з доповіддю про використання ArcGIS Diagrammer для проєктування баз даних та розповів про підготовку військових фахівців.

Тематика секційних засідань була спрямована на осучаснення  управління розвитком територій в умовах децентралізації, використанні геоінформаційних систем в галузі енергетики, сільського господарства,  та узагальнення данних для прийняття ефективних управлінських рішень.

Окрема увага була приділена ролі ГІС у військовій проблематиці, впровадженню географічної системи НАТО в Збройних Силах України. Зокрема, у доповіді Інни Круз, менеджера Женевського міжнародного центру гуманітарного розмінування йшлося про актуальну для України проблему. За її словами понад 60 мільйонів людей у світі проживають біля вибухонебезпечних об’єктів, а протимінна діяльність має чітку географічну прив’язку, сучасні технології ГІС допомагають вирішити цю складну проблему. Пані Круз акцентувала увагу на тому, що ці технології можуть працювати в режимі оф-лайн і вони вже використовуються на Сході України для розмінування територій.

 Владислав Чікін (фото автора)

Фотографії