Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Збірна команда Військового інституту посіла третє місце на Чемпіонаті України з літнього поліатлону

З 21 по 22 вересня збірна команда показала достойний результат на цьогорічному Чемпіонаті України з літнього поліатлону.

Поліатлон – це комплексне спортивне багатоборство, яке включає в себе стрільбу, плавання та біг на короткі й довгі дистанції.

- Чемпіонат з поліатлону – це чудова можливість для спортсменів продемонструвати свої вміння, витривалість і стійкість в умовах жорсткої конкуренції, - переконаний головний суддя Чемпіонату полковник Віктор Добровольський.

Першим етапом змагань була стрільба з пневматичної та малокаліберної зброї. У цьому випробуванні лідером став сержант Костянтин Дітковський, із результатом у 87 очок для своєї команди. – Потрібно відкинути хвилювання і налаштуватись на виконання вправи. Увімкнути в собі приховані резерви та абстрагуватись від зовнішніх подразників. Тоді і мішень бачиш і дихання стабільне і рука сама вибирає  вірну мить для пострілу, – ділиться досвідом Костянтин.

Не менш видовищним був заплив на дистанцію у 100 метрів. Вона легко підкорилась курсанту Степану Косенко за 57.1 секунду. Хвилі позаду нашого спортсмена можна було порівняти за силою з хвалями від невеличкого катера.

Біг на короткі й довгі дистанції став фінальною частиною Чемпіонату. Швидкість та витривалість учасників остаточно  визначили переможців.

За результатами змагань в особистому заліку серед чоловіків срібло виборов курсант Валерій Носов. А серед прекрасної половини  пальму першості здобула курсант Марина Рябенко.

В загальному заліку наша збірна посіла почесне 3 місце.

- Було цікаво конкурувати з іншими командами, - ділиться враженнями Дмитро Іващишин, - хотілося максимально проявити себе на усіх етапах змагань. Будемо тренуватись ще наполегливіше, аби наступного разу взяти золото.

Команда налаштована рішуче на нові випробування і вже готова прийняти виклик. Попереду тяжкі тренування. Але хіба це зупинить тих, хто  знає смак перемоги?   

Євгенія Пугач (фото автора)

Фотографії