Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Історія народжена героями

Курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка відвідали національний військово-історичний музей України та познайомились з унікальною експозицією новітньої історії держави. В окремій  залі, на третьому поверсі музею, науковцями відтворена хронологія подій п’ятирічної давнини. Від Майдану до Іловайська, через окремі історії, предмети, фотографії, свідчення очевидців та учасників жорстоких боїв розкривається реальна  правда.

Дмитро Махтаров, науковий співробітник національного військово-історичного  музею провів цікаву екскурсію  для майбутніх офіцерів. Із захопленням розповідав про те як формувалась виставка.

- Експонати збирали працівники музею у своїх відрядженнях до зони проведення АТО. Досліджували, вивчали. З окремих фрагментів формували цілісну картину події. Зустрічалися із родичами героїв. Усі представлені особисті речі це їх дарунок музею, - говорить екскурсовод.

Хлопці та дівчата з цікавістю розглядали експонати, вчитувались у нотатки біля них, знайомились із героями. Відведена година пролетіла непомітно. Курсанти щиро подякували Дмитру за цікаву розповідь та залишили відгук у книзі відвідувачів.

Молодший сержант Костянтин Соловйов, майбутній перекладач, частий учасник подібних заходів. У вільний від навчання час намагається не упускати нагоди розширити власний кругозір. – Кожна молода людина повинна знати історію власної держави. Такі експозиції це як «машина часу»,  що відкриває  портал  у минуле. Ми були свідками  нашої історії  через телевізор та газети, а завдяки експозиції починаємо відчувати себе її учасниками.

Хочеться додати, що в музеї підготовлені ще кілька цікавих експозицій. Для тих, кому цікава військова справа тут є на що подивитись. А нам залишається ще раз подякувати працівникам національного військово-історичного музею України за їх непросту працю і цікаву та пізнавальну розповідь.

Фотографії