Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Найкраще, що ми можемо зробити - поділитись власним досвідом

15 вересня для курсантів першого та другого курсу Військового інституту було проведено урок патріотизму на тему: «Мужність та героїзм військовослужбовців ЗСУ при звільненні тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях». Захід проводили курсанти учасники бойових дій на Сході країни - старші солдати Тетяна Філіонович та Сергій Бабенко.

«Ми хочемо поділитись власним досвідом та розповісти про події на Сходні країни, які бачили і в яких приймали участь. Хочеться, щоб молоде покоління майбутніх офіцерів знали передумови, хронологію подій, помилки та досягнення наших Збройних Сил. І найголовніше, щоб розуміли якою мужністю та героїзмом наші захисники тримають свої позиції та відбивають все нові і нові населені пункти та рубежі».

Курсантів поінформували про події на початку Антитерористичної операції з квітня по серпень 2014 року та найтяжчі бої на Сході (за Іловайськ, Донецький та Луганський аеропорти, Дебальцеве). Про кожен з тих боїв було показано документальний відеоролик.

За час війни наша держава втратила своїх кращих синів, але в той же час – народила нових справжніх Героїв. Курсантам розповіли про декількох Героїв України, історії яких вражають та захоплюють.

Одним із головних завдань уроків патріотизму є становлення самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста і демократа, готового до виконання громадянських і конституційних обов’язків, до успадкування духовних і культурних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування у зростаючої особистості готовності до захисту Вітчизни, розвиток та нарощування бажання проходити службу у Збройних Силах України як особливому виді державної служби.

Старші солдати Тетяна Філіонович та Сергій Бабенко побажали курсантам молодших курсів натхнення, успіхів, терпіння та розуміння, наскільки обрана ними професія є важливою для держави та її народу! Разом до Перемоги!