Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

VETERAN HUB крок на зустріч

З ініціативи кафедри військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка на базі творчої платформи «VETERAN HUB» був проведений круглий стіл за участю керівників прес-служб силових структур, начальників управлінь, журналістів та викладачів що практикують.  Модерував на   зустрічі  начальник кафедри військової  журналістики  полковник Олексій Позняков. Тему круглого столу “Підготовка військових журналістів та прес-офіцерів для інформаційно-медійних структур Міністерства оборони України та Збройних сил України: досвід, реалії  та перспективи” вибрали не випадково-початок нового навчального року час, коли можна скоригувати навчальні плани з урахувань побажань потенційних замовників. До речі, по підсумках круглого столу домовились проводити його щороку.

Учасники зібрання жваво обговорювали шляхи удосконалення  системи підготовки й підвищення кваліфікації військових журналістів (прес-офіцерів) з урахуванням досвіду АТО/ООС. Наводили приклади та розбирали життєві ситуації з яким у повсякденній роботі зустрічаються силовики-журналісти що практикують.

Старший викладач кафедри підполковник Галина Жолтікова проінформувала присутніх про здобутки кафедри  та  про низку освітніх ініціатив Військового інституту, зокрема про залучення курсантів до міжнародних проєктів “Peer-to-peer” (з протидії російській агресії та дезінформації в Україні) та “Erasmus+” (європейська освітня програма з обміну студентами та викладачами). 

Директор Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України підполковник Яна  Холодна розповіла про плани створення спеціального курсу для військових журналістів на базі навчального центру «Десна», де курсантів адаптуватимуть до екстремальних умов роботи. Інструкторами плануються журналісти студії з  реальним бойовим досвідом. Говорили і про можливість стажування курсантів на різних первинних посадах із можливістю використання технічної бази студії та інформаційної агенції.  

Начальник Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України полковник Богдан Сеник звернув увагу присутніх на потребу у фахівцях за відповідним напрямком роботи. За останні три роки управління сформувало власну вертикаль і створило відповідну документальну базу. Тепер офіцер по зв’язках з громадськістю відокремлений від непритаманних додаткових навантажені і відповідає суто за створення та підтримання іміджу частини. 

Захід показав зацікавленість потенційних замовників у підготовці креативних, сучасно технічно грамотних фахівців. Тож висновки зроблено, і керівництвом кафедри.

Фотографії