Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Випускники-психологи Військового інституту знають, як практично реалізувати адаптацію військовослужбовців у складних та напружених ситуаціях

 У цьому мали змогу переконатись члени Державної екзаменаційної комісії під час захисту кваліфікаційних робіт в ході атестації випускників 2014 року.

Так, курсант 511 пс навчальної групи солдат Інна Пархоменко, представила науково-педагогічним працівникам та викладачам підкомісії дипломну роботу за темою: “Формування копінг-поведінки військовослужбовців військової служби за контрактом в стресових ситуаціях службової діяльності” у якій розкрила новітні підходи щодо підвищення ефективності діяльності людини та її саморегуляції.

- Складність та напруженість військово-професійної діяльності підвищує вимоги до адаптивних можливостей військовослужбовців військової служби за контрактом в стресових ситуаціях і, як наслідок, потребує пошуку нових шляхів мобілізації. Тому, саме формування ефективних копінг-стратегій, що базуються на засадах психічної саморегуляції та самоконтролю людини є одним із напрямків подолання стресових ситуацій, - зазначила курсант                  Інна Пархоменко.

За словами голови підкомісії, кандидата педагогічних наук полковника Віктора Уліча представлена робота є досить актуальною з огляду на останні суспільно-політичні події, які відбуваються на східних теренах нашої держави та є свідченням того, що випускники-психологи готові реалізовувати здобуті знання у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка на практиці.

Науковий керівник курсанта І. Пархоменко, кандидат психологічних наук, доцент полковник Сергій Васильєв вважає, що запропоновані у роботі практичні рекомендації можна вже реалізовувати для психологічної підтримки всіх категорій військовослужбовців як Збройних Сил України так і інших воєнізованих формувань України у зоні проведення антитерористичної операції.

Представник від факультету психології, кандидат психологічних наук, доцент Лариса Терлецька дала високу оцінку виступаючій та висловила переконання, що викладені у дослідженні пропозиції є інтегрованими та можуть стати предметом для подальшої розробки для впровадження на більш широкому рівні.