Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Абітурієнти уклали свій перший контракт

Сьогодні, 29 липня ворота контрольного пункту пропуску Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка широко відкрили для цьогорічних абітурієнтів. Майже триста майбутніх курсантів разом з супроводжуючими їх родичами організовано зайшли на територію інституту. Після короткого інструктажу на плацу та розподілу по факультетах, новобранців разом з батьками запросили для укладання першого у їх житті контракту.

Особливістю у даному випадку є те, що для молодих людей, котрим на момент його підписання ще не виповнилось вісімнадцять років, присутність одного з  батьків обов’язкове. І саме батьки гарантують і підтверджують вибір дитини щодо навчання і беруть на себе відповідальність щодо недотримання умов контракту.

Короткий екскурс для батьків про сам інститут та спеціальності на яких будуть навчатись їхні діти провів заступник начальника Військового інституту з навчальної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент полковник Олег Прохоров.

Олег Анатолійович привітав усіх абітурієнтів із зарахуванням, та  наголосив на тому, що конкурс вступу до інституту був очікувано високим: 4-6 осіб на одне місце, в залежності від спеціальності, у свою чергу  забезпечив можливість відібрати кращих з бажаючих. Усім новобранцям побажав терпіння і витримки, адже для молодого поповнення розпочинається курс первинної військово-професійної підготовки, а це місяць непростих як фізичних так і моральних навантажень. Після проходження випробувань та прийняття присяги на вірність українському народові абітурієнти стануть курсантами і розпочнуть навчання.

Усіх абітурієнтів відразу переодягли у військові однострої, розмістили по кімнатах гуртожитку та погодували. Для них сьогодні все у перше і день по справжньому насичений і не забутній. Батьки при цьому постійно були поруч з гуртожитком в очікуванні забрати цивільні речі та благословити синів та дочок на самостійне, доросле життя.

Фотографії