Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Загартування тіла і духа

З  липня першокурсники Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка перебувають на польових зборах у 169-му навчальному центрі «Десна». Протягом місяця курсанти підвищують рівень професійних навичок, вдосконалюють свої вміння та засвоюють різноманітні військові дисципліни.

На практичних заняттях військовослужбовці проходять тактичну, військово-патріотичну, вогневу та розвідувальну підготовки. Також відвідують заняття з дисциплін: військова топографія, тактична медицина, стройова, військово-патріотична та інженерна підготовки, фізичне виховання та інші.

7 липня відбулися спортивні змагання серед першокурсників. Курсанти активно брали участь у спортивних іграх, естафетах та гирьовому спорті. Так, переможцями футбольних та волейбольних змагань стали курсанти ВГЛФ, а у комбінованій естафеті - ВФФП. Найнапруженішим видовищем виявилося змагання із перетягування канату, де чоловіки ВГЛФ довели свою перевагу.

Цікавим та не менш захоплюючим стали змагання серед жінок-військовослужбовців у гирьовому спорті, де курсант  навчальної групи Руслана Козоброд виборола перемогу у чинної чемпіонки.

Найбільш цікавими серед курсантів є заняття з тактичної медицини та вогневої підготовки. Першокурсники мають можливість засвоїти теоретичні знання та вдосконалити практичні вміння з накладання джгутів, перев‘язок, переміщення пораненого на полі бою та надання домедичної допомоги. Успішними у виконанні завдань стали: курсант Ольга Мельошина, курсанти Владислав Замула, Юлія Громова, Адріана Безнюк та Ростислав Карамчук. Також відзначились в кращу сторону курсанти ВФФП: Андрій Шостак та Данило Кочегаров.

За період навчань з вогневої підготовки майбутні офіцери відпрацювали стрільбу з автомата та кулемета Калашникова. Плануються проведення стрільб з пістолета Макарова, кулемета Дегтярьова-Шпагіна та ручного протитанкового гранатомета. В кращу сторону були відмічені: Владислав Страшний,Євгеній Заведій, Владислава Голуб та Олександр Деркач, курсант ВФФП-Артем Євтушенко.

Також солдати пройшли випробування на психологічній смузі перешкод. «Хлопці підтримували протягом всього шляху. Було дуже важко, але кожен розуміє, що це загартовує наш дух і пробуджує бажання рухатись лише вперед», - ділиться враженнями курсант Вероніка Карпенко, що першою з дівчат подолала всі перешкоди.

Загалом курсанти показують хороші результати. Завдяки регулярним тренуванням вони загартовують як фізичний, так і моральний дух. Вони гідно пройдуть курс практичних навчань попри всі труднощі військової служби!

Фотографії